Bujtor István és második felesége 30 évig éltek együtt boldogan - Judit ápolja a színészlegenda örökségét

Bujtor Judit örül, hogy elindulhatott a 17. szezon a Bujtor István Szabadtéri Színpadon.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bujtor István imádta a magyar tengert, híres Ötvös Csöpi-filmjei is a Balatonnál játszódnak. Azt tervezte, nyugdíjas éveikben második feleségével, Judittal Tihanyban élik az életüket. 2003-ban indította el a szabadtéri színházat, amely 2009 szeptemberében bekövetkezett, váratlan halála után a mai napig működik. 

Bujtor Judit a Mokkában azt mesélte, az idei év különösen nehéz volt, mert június közepén még nem tudta, hogy megtarthatják-e a Tihanyi Szabadtéri Színház tervezett előadásait. A Bujtor István Szabadtéri Színpadon végül július 3-án láthatta a közönség az első előadást, amelyet augusztus végéig még számos felnőtteknek és gyerekeknek szánt színdarab és zenés est követ. 

Bujtor Judit ápolja férje emlékét

- Ami a legcsodálatosabb, hogy a márciusban megálmodott programot szinte teljes egészében, változtatás nélkül meg tudjuk oldani, mert a színházak, az előadóművészek vártak ránk. 

bujtor-judit
Fotó: TV2/Mokka

A 17. nyári színházi szezont kezdik az idén, ami reményei szerint legalább olyan magas nézőszámot produkál, mint a tavalyi, ami 13 ezer volt, de talán túl is szárnyalják, hiszen sok magyar egy külföldi úti cél helyett a Balatont választotta nyaralása helyszínéül. Bujtor Judit biztos benne, hogy néha férje látja, mi lett a megálmodott színházából, és büszke rá. 

- Hála a jó Istennek harminc évet élhettem vele, ez idő alatt megtanultam, hogy ő mindig nagyon magasra tette a mércét. Nála nem létezett középszerű, elvárások, precízió, tökéletesség volt. Ezt követni nagyon nehéz, de legalább tudom, mit kellene csinálni. 

bujtor-judit2
Fotó: TV2/Mokka

- Ebben az országban nincs olyan, ki nem ismerné a nevét! Vadidegenek jönnek oda hozzám, és mesélnek Istvánról. Elmondják az emlékeiket, ez pedig olyan megható, számomra mindennél többet ér. (…) Ő odafigyelt mindenkire, és akivel beszélt, az neki a legfontosabb volt az adott pillanatban. Ez átjön. Soha nem akart legenda lenni, és nem is foglalkozott ezzel a gondolattal, ő azzá lett. Ez így lesz ma, holnap és holnapután is, a hatévestől a százhat évesig szeretik, és ez az érzés a legfontosabb számomra. Ő már beégett mindenkinek a szívébe - mondta a műsorban.

Topolino megformálója 35 év alatt ennyit változott

Kristály Barbara játszotta 1985-ben Az elvarázsolt dollárban Topolinót. Nyolcéves volt, amikor édesanyjával elmentek a válogatásra, ahol úszni tudó gyerekszereplőt kerestek. Kacsintani kellett, és verset mondani, de ő inkább vicceket mesélt.

Ezt is szeretjük