Ő volt Móka Miki, gyerekkorunk kedvence - A 76 éves Levente Péter így él ma
Levente Péter boldog házasságban él feleségével, Döbrentey Ildikóval, jelenleg új könyvén dolgozik.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Televízió 1965-ben tűzte műsorra a Zsebtévé című produkciót, amely pillanatok alatt a gyerekek első számú kedvence lett. Móka Miki szerepére Levente Pétert választották, aki akkor volt 22 esztendős. 

A színész 1977-ig játszotta Móka Mikit, utána Gyabronka József vette át a szerepét.

Feleségével sok darabot rendezett

A nagyváradi születésű színész 1961 és 1970 között az Állami Bábszínház, 1970 és 1978 között az Operettszínház tagja, 1978 és 1994 között a Mikroszkóp Színpad gyermekrészlegének színész-rendezője volt. Karrierje során több darabban is feltűnt, például a Robin Hoodban, a La Mancha lovagjában, a Mágnás Miskában vagy a Tündér Lalában. Feleségével, Döbrentey Ildikóval rendezett olyan darabokat, amelyek elsősorban a gyerekeket szerették volna megcélozni.

Levente Péter élete nagy szerelmét, Ildikót 1968-ban ismerte meg, megismerkedésük után fél évvel összekötötték az életüket, azóta is boldog házasságban élnek, nyilatkozta a legendás házaspár a Meglepetés magazinnak.

- Kemény próbákat kaptunk, amelyek a kapcsolatunkat nem tépték szét, inkább megerősítették. Az első közös éveinkben két fiunk költözött az öröklétbe, az ő emlékükre nap mint nap mécsest gyújtunk. A házasságunk tizedik évében érkezett meg a lányunk - mesélték a lapnak.

Hétköznapjaikat ma már három csodás unoka színesíti: Ábris, Iluska és Viola. Héregen élnek, ahol a gyerkőcök nagyon jól érzik magukat. Bár mind a ketten hetven fölött vannak, Levente Péter 76, Döbrentey Ildikó 73 esztendős, ennek ellenére nagyon aktívan élik a mindennapokat, rendszeresen járnak fellépni, koncertjeiket a kicsik és nyugdíjasok is nagyon szeretik. Emellett mindketten új könyvükön dolgoznak. Levente Péter egyfajta segítő könyvet szeretne készíteni fiataloknak, középkorúaknak és idős férfiaknak.

- Mivel ezek közül már minden életszakaszt megjártam, úgy hiszem, hiteles tanító lehetek ebben a kötetben. Hol jó, hol rossz példa, mert úgy gondolom, az írásban is a legfontosabb az önazonosság, a természetes, őszinte beszéd, mert az eltalál az emberek lelkéhez - tette hozzá.

Így festenek ma a kedvenc bemondóink

Emlékszel Sugár Ágnesre, Kovács P. Józsefre vagy Kudlik Júliára? Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak.

Ezt is szeretjük