Emlékszel még Móka Mikire? A 65 éves Gyabronka József így él most
Gyabronka Józsefnek van egy hét és fél éves kislánya.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyabronka Józsefet sokan a Magyar Televízión futó Zsebtévé című gyerekműsorban ismerték meg a '70-es években. Ő volt az, aki Móka Mikit alakította 1977-től, előtte Levente Péter volt a műsor főszereplője. Közben színészkedett is, 1979-ben szerepelt élete első játékfilmjében, az Égigérő fűben, emellett a Madách Színház társulatának tagja volt. Számos darabban, mozifilmben és sorozatban feltűnt. Szakmailag is elismerték, 1998-ban Jászai Mari-díjat, 2007-ben pedig Gundel művészeti díjat kapott. A 65 éves sztár a Best magazinnak mesélt, hogyan él most.

Külföldön is élt

Elmondta a hetilapnak, hogy mindig is színész akart lenni, emiatt a Zsebtévéből négy év után szállt ki. Színészként mindig kereste az új kihívásokat, ha például éppen jó fiút játszott, ő a lelke mélyén rosszat szeretett volna. 1991-ben nagy változás jött az életébe, Montrealba költözött a családjával.

- Nekem nincs házam, jachtom, anyagi javakban nem bővelkedem, de utaztam, tapasztaltam sokat az életemben. Boldogan mentem el akkor is. (...) Az, hogy dolgozhattam egy fűszeresnél, vagy takaríthattam egy házat azok után, hogy itt hagytam Tolnay Klárit a Maude és Harold című darabban, vagy a Macskák című musicalt, nekem felszabadító érzés volt. Jót tett az önbecsülésemnek, hogy én ezt megtehettem - emlékezett vissza a külföldi évekre.

Elárulta, hogy számára mindig is fontos volt, hogy a gyermekei mellett maximálisan helytálljon édesapaként, és minél több időt töltsenek együtt.

- Van, aki a színház mellett dönt, és akkor így-úgy felnőnek a gyerekek. Nekem viszont belső szükségletem volt mindig is, hogy sokat legyek velük. Van egy kislányom egy másik kapcsolatból, aki most hét és fél éves, úgyhogy nekem még sok dolgom van, fel kell őt nevelnem. A fiam felnőtt mérnökember, aki három unokával ajándékozott meg - magyarázta.

Elmondta, hogy most is színészként dolgozik, de már csak olyan szerepekre mond igent, melyeket értékesnek tart. Hozzátette, a rajongói többsége a filmekben és színházakban látható szerepeire kíváncsi.

Ezt is szeretjük