A Riporter kerestetik első nyertese volt - A 74 éves Horvát János így él ma
Horvát János volt az MTVA egyik fő munkatársa éveken keresztül.

horvat-janos-cover-1
beauty and style
Top olvasott cikkek

Horvát János csupán húszéves volt, amikor megnyerte a Riporter kerestetik című tehetségkutató vetélkedőt. 1969-től 1994-ig volt az MTVA munkatársa, 1970-től A Hét című műsor szerkesztőjeként dolgozott, illetve ő volt az egyik alapító tagja. Az egykori tévés személyiségnek olyan vezetőkkel volt lehetősége interjút készíteni, mint Fidel Castro vagy Salvador Allende. A televíziózás mellett sok mindent kipróbált még, ilyen volt a színészet, ezt még a hatvanas évek elején csinálta. 1990 és 1992 között a New York-i Columbia Egyetemen tanított, 2006 és 2010 között pedig Kubában nagykövetként tevékenykedett. Horvát János a Bestnek mesélt arról, mivel telnek mostanában a napjai, emellett a családjáról is beszélt.

A mai napig felismerik őt az emberek

A 74 éves Horvát Jánost még most is sokan felismerik az utcán, és többen felteszik neki a kérdést, hogy miért nem vezet már műsort.

- Az az újságírás, televíziózás, ami most zajlik, már nem az én világom, csinálják a fiatalok. Szerencsére 74 évesen nem vagyok rászorulva, hogy sokat dolgozzak. Jól kerestem, és miután mindig beosztással éltem, most nem kell aggódnom, miből fogok megélni - mondta a lapnak.

horvát jános 2018
Fotó: Youtube/Blikk TV

Horvát János elmondta, hogy régen mindenki azt gondolta róla, hogy egy vagyonos családból származik, de ez nem teljesen volt így. Nagyon szerény körülmények között éltek. Amikor a nagyapja meghalt, édesapja örökölte a vagyonát, de nem tarthatott sokáig az öröm.

- Elvettek tőlünk mindent, még a saját lakásunkból is kiraktak minket. Anyám röntgenasszisztens volt, apám textiltechnikus, őt ki is telepítették, 1953-ban engedték csak haza - emlékezett vissza Horvát János, aki sokáig élt együtt a szüleivel, akiket anyagilag is támogatott.

Szerencsére az egészségével minden rendben van, sokat utazik, a városokat szereti. Két lánya már felnőtt, a nagyobbik pedig kétgyerekes anyuka, így a barátaival utazik. Legutóbb Iránban járt. A sportolás a mai napig az élete része.

- Mindennap úszom, hetente egyszer teniszezem, és egyetlen műsorban még a televízióban is dolgozom, Korda Györggyel csináljuk a Pókert a Sport TV-n. Régen a társaság középpontja voltam, 15-20 éve viszont már tudatosan nem. Alfahímnek már öreg vagyok. A társasági összejöveteleken inkább csak figyelek.

Ma így néznek ki kedvenc bemondónőink

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy festenek manapság kedvenc bemondónőink.

Ezt is szeretjük