A mi kis falunkban öregasszony - Valójában ilyen gyönyörű a 60 éves Tóth Enikő

Tóth Enikő, A mi kis falunk Zömbiknéje hatvanévesen is gyönyörű.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 1959. szeptember 11-én született Tóth Enikő A mi kis falunk című sorozatban Pajkaszeg egyik öregasszonyát, Zömbiknét alakítja. A színésznő a civil életben mosolygós és hatvanévesen is gyönyörű nő. 

Az 1977-es Ki mit tud?-on  szerepelt először a televízióban. Ugyanebben az évben vették fel a Színművészetire, ahol 1981-ben diplomázott, és rögtön szerződtette a Madách Színház. Több mint 300-szor volt szexi cica a Macskákban, de emlékezeteset alakított a Salemi boszorkányok, a Jutalomjáték, a Játék a kastélyban vagy A makrancos hölgy című darabokban is. Egyik legnagyobb sikere a Páratlan páros, amit több mint 25 éve játszik a színpadon. Az 1985-ben bemutatott alapdarabban és a 2002-ben debütált második részben is ő alakítja Barbara Smitht. Jelenleg a Madách, a Játékszín és a Pesti Magyar Színház több darabjában is játszik. 

Szépségére a filmesek is hamar felfigyeltek, már főiskolásként is forgatott tévéfilmeket. Gyönyörű nőknek adja a hangját is, ő Julia Roberts állandó magyar hangja. Először a Micsoda nő!-ben szinkronizálta, és a szinkronrendező azért választotta őt, mert nevetésük és temperamentumuk hasonló.  Catherine Zeta-Jonest is ő szinkronizálja, de ő szólaltatja meg a Váratlan utazásban magyarul Oliviát, a Quinn doktornőben a címszereplőt, a Megperzselt szívekben Hélènét, a Guldenburgok örökségében Carinát is.  

toth-eniko-a--mi-kis-falunk
Fotó: RTL Klub/A mi kis falunk

A mi kis falunk hatalmas siker a nézők körében, akik alig várták, hogy 2019. augusztus 31-én elinduljon a negyedik évad. Tóth Enikőt az RTL Klub sorozatának szereplőjeként az utcán is felismerik. 

- Lépten-nyomon leszólítanak, bárhol járok a városban, hogy "Ugye lesz folytatás?" Mi Katival (Zsurzs Kati, a sorozat Piroskája - a szerk.) egyébként évekig csak beszéltük, hogy de jó lenne már együtt dolgozni. Mindig találkoztunk bemutatókon, de évtizedekig nem játszottunk együtt, aztán 2017-ben a Játékszínben a Két nő című darabot ketten játszottuk, és párban maradtunk - mesélte a Reggeliben

- Zömbikné egy özvegyasszony, amibe kicsit belekeseredett. Gonosznak nem mondanám, ő egy magányos nő, aki a férjével boldogtalan házasságban élt, és akinek szerintem kevés az az élettere, ami van - mondta karakteréről.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy néz ki valójában A mi kis falunk Zömbiknéje, és azt is láthatod, mennyire hasonlít Julia Robertsre. 

Ezt is szeretjük