Nem Palik Lászlót kérték fel elsőnek az Exatlonra: ez a tévés mondott nemet

Kiderült, hogy a TV2 eredetileg kit akart felkérni az Exatlon Hungary műsorvezetőjének.

palik-laszlo-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2019 májusában nagy port kavart, hogy Szujó Zoltán a Forma-1 mellől 18 év, a közmédiától pedig hét év után távozott a Spanyol Nagydíjon történt incidenst követően

A szabadedzések hanghibái miatt hazarendelték, majd miután zaklatott idegállapotára hivatkozva helyettesítést kért a vasárnapi futamra, azt a választ kapta: megoldják, be sem kell bemennie, és ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó ezt követően adta be felmondását, az adásból tudta meg, hogy azt az MTVA elfogadta. 

Szujó Zoltán és az Exatlon

Szujó Zoltán a SorozatWiki Podcast vendégeként a napokban árulta el, hogy azért is viselte meg a Forma-1 körüli hercehurca, mert nem sokkal előtte hiába kérte, a köztévé vezetése nem engedte, hogy elfogadja a felkérést az Exatlon Hungary műsorvezetésére. 

- Egy fél évvel korábban megkeresett a TV2, hogy szeretnének indítani egy új vetélkedőt, és mindent megtennének, hogy én legyek a műsorvezetője. Exatlonnak hívták. Bementem a Magyar Televízióban a megfelelő irodákba, és azt mondtam: „Srácok, engem fölkértek egy ilyen feladatra. Tudjuk, hogy rólam mindenkinek a Forma-1 jut eszébe, egy óriási promóciója lenne a magyar Televíziónak és a Forma-1-es közvetítéseknek is."

szujo-zoltan
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- A terv az volt, hogy decemberben elkezdik a forgatást Dominikán, és februárban haza lehet jönni, tehát pont a Forma-1-es holtszezonra esik. Azt mondtam az MTVA-ban a vezérkarnak, hogy imádom a Forma-1-et, de valami más impulzusra is szükségem van. Nagy promóció lenne, aztán jövök vissza közvetíteni. A TV2 így kért kvázi el. De nem engedett el a Magyar Televízió. Szíve-joga volt, hisz szerződésünk volt. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hiába kérte őket, próbált meg hatni rájuk, az MTVA nem engedte el, és végül Palik László vezette a vetélkedőt három évadon át.

palik-laszlo
Fotó: TV2

- Így lett Palik Laci az Exatlon műsorvezetője, ha ez igaz. És szerintem 110 százalékot hozott ki belőle. (…) Hosszabbra nyúlt egyébként az eredeti tervnél. Mindenesetre így nem lettem az Exatlon műsorvezetője, és ez is nagyon markánsan benne volt abban a kiborulásban 2019 tavaszán. Komoly szerepet játszott a fáradtság, az idegi kimerültség és az a fajta kiégés, amiről manapság egyre többet lehet olvasni, és amivel szerintem sokkal többet kellene foglalkoznunk, különösen ebben az iparágban, a médiában. 

Szujó Zoltán felesége

Szujó Zoltán 22 éve alkot egy párt Adrienn-nel, akit a sydney-i olimpia évében, 2000-ben ismert meg, majd pár évvel később házasodtak össze. Dorka lányuk 2004-ben, Zsófi 2007-ben született meg. 

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük