A népszerű magyar műsorvezető a tévéből tudta meg, hogy kirúgták
Szujó Zoltán a Forma-1 mellől 18 év, a közmédiától pedig hét év után távozik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szujó Zoltán a Forma-1 mellől 18 év, a közmédiától pedig hét év után távozik, a hétvégén történt incidens az utolsó csepp volt a pohárban. A 41 éves tévés a Spanyol Nagydíj pénteki szabadedzései alatt még a helyszínen, Barcelonában tartózkodott, de a szabadedzések alatt fellépő hanghiba miatt a vezetőség arra kérte, közvetítőtársával, Wéber Gáborral az adás biztonsága érdekében repüljenek vissza Budapestre, és a stúdióból közvetítsék a szombati és vasárnapi eseményeket. Szujó szombaton az Instagram-oldalán jelentette be, hogy távozik.

A Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését és később az időmérőjét sem ő közvetítette Wéber Gábor mellett.

Szujó Zoltán azt nyilatkozta az Indexnek, hogy nem politikai, hanem emberi és szakmai okok vezettek az M4 Sporttól való távozásához.  

"Szombat délelőtt Szujó Zoltán úgy érezte, a történtek miatt nincs közvetítésre alkalmas idegállapotban, ami miatt helyettesítését kérte a vezérigazgatótól és a főszerkesztőtől. Válaszul azt kapta, hogy megoldják, és már vasárnap sem kell bemennie, illetve hozzátették, hogy ezt a viselkedést nem tűrik el. Szujó ekkor adta be felmondását, amit el is fogadott az MTVA. Bár ezt is furcsa módon, az időmérő edzés előtti felvezetőműsorból tudta meg, amikor Mérei Andrea "szolgálati közleményként" beolvasta, hogy az MTVA megköszönte Szujó munkáját" - olvasható a hírportálon.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap szombaton közleményt adott ki, hogy szerződésszegés miatt azonnali hatállyal felmond Szujó Zoltánnak. Szerintük a sportriporter-kommentátor súlyosan megszegte a szerződésében vállaltakat, ezért a közmédia úgy döntött, hogy kényszerűségből felbontja a műsorvezető cégével kötött kontraktust.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jólesett a gesztus, egy úriember vagy, @webergabor ! #oveketbekapcsolni

Szujó Zoltán (@szujozoltan) által megosztott bejegyzés,

Szujó az Indexnek azt mondta, már három éve érett benne a távozás gondolata, mert úgy érezte, a csatorna nem kezeli értékén az egyik legdrágább és legnézettebb tartalmát, így többek közt leépítették az F1-közvetítés háttérstábját, a tapasztalt szerkesztők helyére pedig fiatal, rutintalan kollégákat ültettek. Szerinte a pénteki hanghiba is gyorsan kiküszöbölhető lett volna a korábbi szakmai háttérrel. 

Szujó Zoltán tévés pályafutását gyakornokként kezdte a Magyar Televíziónál, országos ismertséget az RTL Klubnál szerzett, ahol 2000-től 2011-ig dolgozott. 2002 óta a Forma-1-es futamok helyszíni riportere és műsorvezetője volt, és rendszeresen tudósított a legjobb magyar és külföldi profi ökölvívók mérkőzéseiről. Kommentátorként és szerkesztő-riporterként szerepelt a csatorna más sportműsoraiban és híradójában. 2008 januárjától a Reggeli című magazinműsor egyik házigazdája is volt. Miután az MTVA megszerezte a Forma-1 közvetítési jogait, 2012-ben a közszolgálati média munkatársa lett. 2013-tól a Forma-1-es futamok kommentátora.

- Szeretnék a motorsport közelében maradni, a Hungaroring kiemelt eseményein például rendszeresen feltűnök továbbra is, illetve az interneten elérhető motorsportos műsorunkat is folytatjuk Wéber Gáborral - mondta jövőbeni terveiről Szujó Zoltán az Indexnek. 

Legendás magyar tévések egykor és most

Egri János tévés karrierjét a Magyar Televízió sportszerkesztőségében kezdte, majd vetélkedők népszerű műsorvezetője lett. A következő képeken megmutatjuk, mennyit változott néhány legendás magyar televíziósunk, és hogy élnek napjainkban.

Ezt is szeretjük