A magyar műsorvezető tiniként már három gyerekről gondoskodott

A másokkal való törődés korán Szily Nóra életének részévé vált.

szily-fekvo-szurkes-hatter
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szily Nóra az a fajta nő, akit, ha hallgatsz, vagy elolvasod az interjúit, arra gondolsz: ez az ember aztán 100%-ig rendben van önmagával, tudja, hol hibázott az életben, megjárta a poklot is, mint oly sokan, de tanulva belőle, egyenes háttal tudott továbbmenni. Pszichológusi végzettséget szerzett, mégis rádiós és televíziós műsorvezetőként dolgozott 25 éven át - elmondása szerint egy dobozba volt beszorítva. Később visszatért pszichológiai gyökereihez.

Szily Nóra riporterként páratlan népszerűségnek örvendett, ami talán lélektani ismereteinek is köszönhető. Az egykori műsorvezetőben mérhetetlenül sok empátia van, mindig képes volt olyan érzéseket és gondolatokat előhívni beszélgetőpartnereiből, ami rajta kívül csak keveseknek sikerült. 25 év tévézés után pedig nagyot váltott: ma már coach-ként, négyszemközt hívja elő az emberekből a legmélyebben rejtőző önmagukat.

Életvidám, magabiztos, empatikus. Három jelző, ami teljes mértékben visszaadja Szily Nóra személyiségét. Aki látta már élőben a színpadon talk show-zni, akár azt is ráfoghatja, hogy rendkívül éber természet. Nyitott szemmel jár a világban, figyel az emberekre és önmagára úgy, ahogy csak kevesen tudnak. Folyamatosan fejleszti magát és másokat, hiszen coach-ként - akár életútvezetőnek is hívhatnánk - tisztában is kell lennie saját lelkével, hogy elő tudja hívni az emberekből a félelmeikkel való szembenézést.

A másokkal való törődés már korán az élete részévé vált. Másfél éves volt, amikor a szülei elváltak, utána 18 éves koráig édesanyja új párja nevelte, három féltestvére is született. A nevelőapját apának, az édesapját apunak szólította. Tizenéves korában sokszor ő adott reggelit és vacsorát a három kistestvérének, elkísérte őket bölcsődébe, óvodába, iskolába, este ő fürdette őket, mert az édesanyjuk nagyon sokat dolgozott, szüksége volt a legidősebb gyermeke segítségére. Nem csak azt tanulta meg, hogyan kell a kicsiket ellátni, de azt is, hogyan fegyelmezze őket, hogyan szervezze össze a teendőket. Szerinte, ha valaki szereti a testvéreit, az édesanyját, ezeket a feladatokat nem érzi tehernek. 

A szép emlékek mellett élete legnagyobb fájdalma is ehhez az időszakhoz kötődik. Miután édesanyja második házassága is válással végződött, a nevelőapja nem érdeklődött többé Szily Nóra után.

- A kérdés még mindig ott van bennem: hogy létezik, hogy valaki 18 éves koráig nevel egy lányt, kvázi négyéves korától, aztán az érettségi óta, a válás óta soha nem kérdezte meg, hogy mi van velem. Pedig azt gondolom, nem hoztam szégyent rá – mesélte 2013-ban a Mokkában. A választ már nem kapja meg, nevelőapja ugyanis már meghalt.

Saját elmondása szerint az az időszak, amikor megszűnt a televíziós szerződése, komoly térdre esés volt számára, és nemcsak a karrierje szempontjából. A legtöbben már tudják, mert átélték: van az úgy, hogy az embernek minden egyszerre jön össze. Ezt Szily Nóra is átélte, hiszen televíziós karrierjével együtt két házassága is véget ért. Az ember ilyenkor választhat, hogyan látja az életet. A Reggeli egykori műsorvezetője szerint kemény váltás volt ez az időszak, de a cselekvés mellett döntött, mert azt érezte, egyszerűen kezdenie kell valamit magával. 

- Akkor kezdtem el tanítani, akkor kezdtem el írdogálni, próbálkozni, és ma már sokkal több lábon tudok állni. Akkor ez egy kényszer volt, hogy megtanuljam, és képes legyek erre, mert az addigi teremet, a dobozt elvették tőlem. Ma már nagyon jó, hogy ez van.

Szily Nóra ma is mélyinterjúkat készít országszerte ismert emberekkel, immár írásban is. A kérdéseibe pedig ugyanannyira beleteszi önmagát is, mint partnerét, akár csak az élő show-kban, előadásain és a meghívásos klubesteken is. Amikor színpadra vagy kamera elé lép, mindig ugyanazt az életerős, önazonos nőt láthatjuk, aki tele van humorral és öniróniával, aki büszkén viseli múltbéli hibáit is, és örül, hogy arcán látszódik az egész élete, sorsa, hiszen ez ő. 

Ezt is szeretjük