Felismered Szeles Mónikát? A 44 éves teniszcsillag gyönyörű volt a partin
Így néz ki most Szeles Mónika, a ’90-es évek teniszsztárja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szeles Mónika kilenc Grand Slam-győzelmével a legsikeresebb magyar teniszező. 1991-ben és 1992-ben a világ egyik legjobb női játékosa volt, de 1993-ban abba kellett hagynia a sportot, miután egy Steffi Graf-rajongó néző a teniszpályán hátba szúrta. 1995 augusztusában visszatért, de karrierje már nem volt ugyanaz, mint előtte, végül 2008 februárjában visszavonult.

Évek óta Amerikában él, de időnként Budapestre látogat, a mai napig nagyon szereti a pogácsát és az édességet - Budapestre látogatva vannak kedvenc helyei, de csak mértékkel eszik. Örül annak, hogy a magyar teniszezők ismét jól teljesítenek, a világ élvonalában.

Amikor Babos Tímea tavaly februárban megnyerte a WTA-tornát Budapesten, ő adta át a kupát, idén februárban pedig az Év Sportolója Gála egyik díszvendégeként Hosszú Katinkának adta át a 2017-es év legjobb női sportolójának járó díjat.

A 44 éves Szeles Mónika nemcsak a hazai teniszezők számára példakép, a 28 éves Petra Kvitová cseh, hivatásos teniszezőnőt, olimpiai bronzérmest, kétszeres Grand Slam-tornagyőztest is inspirálja. 

- Szavakkal leírhatatlan, ez a hihetetlen nő milyen különleges ihletet jelent számomra. Olyan csodálatos, hogy találkoztunk végre - áradozott a 2011-es wimbledoni teniszbajnokság győztese.

Közös fotójukon a ’90-es évek teniszcsillaga egy testhez álló ruhát viselt. Nehéz elhinni, hogy egykor túlsúllyal és étkezési zavarokkal küzdött. Amikor az ellene elkövetett merénylet után, 1995 augusztusában visszatért a pályára, húsz kiló feleslege volt. Csak később beszélt róla nyíltan, hogy evési zavarokkal küzdött. Míg a pályán fegyelmezett volt, a nassolást tekintve már korántsem, sok chipset, perecet, édességet evett. Végül orvosi segítséget kért, jó ideje pedig két olyan szövetségnek is tagja lett, mely hasonló problémákkal küzdőkön próbál segíteni.

Ezt is szeretjük