Emlékszel még Ónodi Henriettára? Így néz ki ma az olimpikon tornász
Friss fotókon kedvenc női olimpikonjaink.

onodi-henrietta-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

1896-ban Athénban rendezték meg az első újkori nyári olimpiát, a következő pedig Tokióban lesz 2018-ban. Az ötkarikás játékokon a világ élsportolói mostanáig 31 alkalommal mérhették össze tehetségüket, az olimpiák újkori történetében pedig hazánk sportolói is kiváló eredményekkel írták be nevüket a különféle sportágak történetébe.

Ónodi Henrietta az egyik közülük, aki ötéves korában kezdett el tornázni Békéscsabán, a kilencvenes években pedig több érmet is szerzett. A magyar olimpiai küldöttség tagja volt az 1992. évi barcelonai és az 1996. évi atlantai olimpián. Barcelonában lóugrásban – a román Lavinia Miloşovici mellett holtversenyben – olimpiai bajnoki címet szerzett, talajon ezüstérmes, csapatban hatodik, egyéni összetettben pedig nyolcadik lett.

Visszavonulása óta az Egyesült Államokban él. 1993-ban elvégezte a San Antonió-i Incarnate Word Egyetemet, ezt követően Miamiban az Olimpikonok Világszövetsége regionális irodájának munkatársa lett. Jelenleg Miami mellett él, férje, Jimbo orvosként dolgozik, Henrietta pedig a rendelőjében segédkezik neki. Három gyermekük van, Annabella, Sebastian és Christian.

Ónodi Henrietta a napokban Magyarországra látogatott, hétfő délután ugyanis szülővárosában, Békéscsabán, a művelődési központban megnyitották a Barcelona aranyérmes tornásznőjének sikereit bemutató kiállítást. Ezt követően sportgálát rendeztek a békéscsabai, illetve az onnan elszármazott egykori olimpikonok és a város jelenlegi kiváló sportolói tiszteletére.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változtak kedvenc női olimpikonjaink az elmúlt évek során.

Ezt is szeretjük