Friss fotón a 63 éves Gyarmati Andrea - A müncheni olimpia sztárja így néz ki ma
Ennyit változtak az elmúlt évtizedek alatt leghíresebb olimpikonjaink.

gyarmati-andrea-cover-1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyarmati Andrea kislánykorában kezdett el úszni. Első országos bajnoki címét 13 évesen 1967-ben nyerte, egy évvel később pedig a magyar válogatott tagja lett. Már az 1968-as mexikóvárosi olimpián is részt vett, de akkor még nem sikerült a dobogóra állnia, a hetvenes évek elejére viszont a magyar úszósport meghatározó alakjává vált, aki az 1972-es müncheni olimpián két érmet is szerzett: egy bronzot 100 méter pillangóúszásban és egy ezüstérmet 100 méter hátúszásban.

Az aktív sportolástól 1975-ben vonult vissza, ezt követően a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen orvosi oklevelet szerzett, később pedig gyermekgyógyász és ortopéd szakorvosi vizsgát tett. A kilencvenes évek elejétől rendszeresen szerepel a televízióban és rádióműsorokban, mint gyermekgyógyászati szakértő, és jelenleg is orvosként dolgozik.

- Egy nehéz sorsú kerületben, a VII. kerületben dolgozom 1989 óta gyermekorvosként. Jó látni, hogy azok, akik nehezebben nőttek fel, hogy próbálnak boldogulni a mai világban. Amit látok és megélek a mindennapokban, az nem könnyű, de nagyon jó - mondta Gyarmati Andrea a Ridikül című műsorban.

Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változtak híres olimpikonjaink az elmúlt évtizedek alatt. Felismered őket friss fotóikon?

Ezt is szeretjük