Most így néz ki Szeles Mónika - Felismered a 44 éves teniszcsillagot?
Szeles Mónika az Év sportolója gála díszvendége lesz.

szeles-monika-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyarországra érkezett Szeles Mónika kilencszeres Grand Slam-bajnok és volt világelső teniszező, hogy részt vegyen a csütörtök esti M4 Sport - Év sportolója gálán, melynek ő az egyik díszvendége. A 44 éves sztárt egyre több versenyre hívják hazánkba, ami annak is köszönhető, hogy a magyar teniszezők jól teljesítenek a világ élvonalában. Szeles Mónika büszke a sportágban tavaly elért magyar sikerekre. Amikor Babos Tímea tavaly februárban megnyerte a WTA-tornát Budapesten, ő adta át a kupát. A gálán a jelöltek között több teniszező is található, így Babos Tímea, a magyar teniszsport első világbajnoka, illetve a Davis-kupa-csapat - Balázs Attila és Fucsovics Márton.

- A sportoló számára óriási dolog, ha az Év sportolója lesz. Én is voltam párszor, tudom, mit jelent - mondta az évek óta Amerikában élő sportlegenda ma reggel a Mokka stúdiójában, mire Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke hozzátette, hogy Szeles Mónika párszor Jugoszlávia és a világ legjobb sportolója is volt. A sikersorozata akkor tört meg, amikor 1993-ban abba kellett hagynia a sportot, miután egy Steffi Graf-rajongó néző a teniszpályán hátba szúrta.

A TV2 reggeli műsorának stúdiójában a műsorvezetők meglepődtek, hogy - még ha amerikai akcentussal és néha angol szavakat használva is - az 1973-ban, Újvidéken született teniszező milyen jól beszél magyarul.  

- Nekem ez fontos. Anyukám és apukám magyar iskolába íratott. Pár nyelvet beszélek gyengén, de néha keverem a szavakat, mert, ahogy öregszem, az agyam lassul sajnos. Szeretek visszajönni Budapestre, látni a rokonaimat, ismerőseimet. Teniszkörökben sok ismerősöm van, például Noszály Sándor, Krasznai Zoltán. Mindig tiszteltem a többi sportolót is a generációmban, így az úszókat is, azért örülök, hogy Hosszú Katinka is az Év sportolónője lehet, hisz Babos Tímea és Márton Anita mellett ő is a jelöltek között van - árulta el.  

Ezt is szeretjük