A Barátok közt Tildája lett 2003-ban: a 37 éves Szabó Erika ma így néz ki
Szabó Erika a TV2 Doktor Balaton című sorozatában tért vissza a képernyőre.

szabo-erika-baratok-kozt-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szabó Erikát akkor ismerte meg az ország, amikor 2003-ban megkapta Mátyás Tilda szerepét a Barátok köztben. 2009-ig a nézők napi szinten láthatták, majd elbúcsúzott a produkciótól. 

2010-ben az Üvegtigris 3. bombázójaként tűnt fel a mozivásznon. 2015-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, de van közgazdászvégzettsége is. 2016 óta a Thália Színház társulatának tagja. 

Szabó Erika a Doktor Balatonban

Szerepelt a köztévé Holnap Tali!, illetve Csak színház és más semmi című sorozatában, de 2018 után nem nagyon láthattuk tévés produkciókban. Most a TV2 Doktor Balaton című sorozatának április 11-én indult, második évadában találkozhatunk vele: ő alakítja Lilit, aki a brit fővárosból érkezik Meggyesre. 

Szabó Erika így fog kinézni a Doktor Balaton című sorozatban.
Fotó: TV2/Doktor Balaton

- Egy asszisztens leszek, aki Londonból érkezik Meggyesre, és egy kicsit megkeveri majd a szálakat, ezt lehet eddig tudni. Az, hogy mennyire lesz ez a karakter pozitív vagy negatív, majd közben eldől. Egyébként szerintem is-is. Azt gondolom erről a Lili nevű lányról, hogy őt belül nagyon pozitív szándékok vezérlik, de néha nincs minden információnak a birtokában - mesélte Szabó Erika a Doktor Balaton Lilijéről a TV2 Mokka című műsorában. 

A 37 éves színésznő a Barátok közt óta a korábbi, sötét, majdnem fekete fürtjeit szőkésebb tincsekre cserélte.

A műsorban elárulta, nagyon szeret a Balaton környékén forgatni, a stáb és a kollégái pedig olyanok számára, mint egy második család. 

Szabó Erika és Mészáros András.
Szabó Erika és Mészáros András.

Szabó Erika már lassan két éve házas, 2020 nyarán mondta ki a boldogító igent élete szerelmének, akit azonban sosem nevezett meg. A színésznő boldog férjével, akivel közös terveik között szerepel a családalapítás, de nem ragaszkodnak hozzá görcsösen. 

A Barátok közt tinisztárjai akkor és most

A Berényi Kft. ügyletein, Vili bácsi hétköznapjainak alakulásán vagy Nóra, Zsolt és Laci szerelmi életének történésein kívül a Barátok köztben fontos szerepet kaptak a Mátyás király tér tinijei is: barátságaik vagy épp viszályaik a széria egyik fő mozgatórugójaként szolgáltak.

Cover-fotó: RTL Klub/Barátok közt

Ezt is szeretjük