Ábrahám Edit a Barátok közt vége óta nem kapott új szerepet: ezzel foglalkozik most
A Barátok közt Berényi Claudiájának megformálója mindig érdeklődött az ezotéria iránt, most úgy érezte, ideje ebben még jobban elmélyülnie.

abraham-edit-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyarok egyik kedvenc sorozata, a Barátok közt 1998. október 26-án debütált, az utolsó rész csaknem 23 évvel később, 2021. július 17-én került adásba az RTL Klubon. 

A több mint két évtized során számos neves színművész és tehetséges fiatal tűnt fel a történetben, az első naptól az utolsóig azonban csak kevesen maradtak. Berényi Claudia megformálója, a mindig kifinomult Ábrahám Edit azonban - majdnem - ilyen volt. 

Ábrahám Edit a Barátok közt után

1998-ban mutatkozott be a nézőknek a Mátyás király téren, mint Berényi Claudia. 2014-ig állandó szereplő volt, ekkor azonban lassítani szeretett volna a tempón, ezért kiírták, igaz, nem végleg. Karaktere a következő években is rendre felbukkant, 2019-től pedig ismét napi szinten tűnt fel a sorozatban. A hosszú évek alatt a nézők fejében teljesen összemosódott a személye Claudiáéval, emiatt olykor érték kellemetlen meglepetések az életben. 

Ábrahám Edit hosszú éveken át alakította Berényi Claudiát.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Sokszor előfordult, hogy amikor előző nap Berényi Claudia feltehetően valami szörnyűséget csinált, akkor másnap elég furcsán néztek rám. Volt olyan, hogy álltam a sorban, én következtem, és egyszerűen nem szolgáltak ki - mesélte 2018-ban az RTL Klub Reggeli című műsorában. 

Bár Ábrahám Edit korábban színházi színészként és filmes színésznőként is szép sikereket ért el, valahogy a Barátok közt befejezése után elfeledkeztek róla, nem érkeztek hozzá megkeresések. Ennek ellenére még mindig nyitott, várakozik az újabb lehetőségre. 

- Ha adódna egy hasonló lehetőség, szívesen elvállalnék egy kisebb szerepet. Nem olyan hőfokon, mint az elmúlt 23 évben, azt meghagynám a fiataloknak - mesélte a Borsnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 65 éves színésznő jelenleg asztrológiát tanul, ráadásul elég magas szinten. 

- Sokat tudok már, de egyre nehezebbnek érzem. Rengeteg a tananyag, nagyon sok az új információ, de egyre többet fogok tudni az életemről. Félreértés ne essék, nem szeretnék profi asztrológus lenni. Csupán csak segíteni szeretnék a családtagoknak és a barátaimnak a döntéseik meghozatalában.  

Berényi Claudia meghatározó karaktere volt a sorozatnak.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- A valódi asztrológusok munkája nagy felelősség. Ezért is nem szeretnék ebből megélni. Ha elvégzem az iskolát, ami négy év, vizsgázhatok, de a segítségnyújtáson kívül nem szeretnék az emberek életébe beleavatkozni. (…) Sokkal tudatosabb vagyok, és már, ha döntéshelyzetbe kényszerülök, megvizsgálom, melyik út hová vezet. 

Ábrahám Edit a frissen megszerzett tudásnak köszönhetően ma más szemlélettel és érzésekkel gondol vissza a múltjára, úgy gondolja, jobban érti, mi miért történt annak idején. 

Így néznek ki most a Barátok közt egykori sztárjai

Az 1998 októberében elindult Barátok közt fiatal alapszereplőire a mai napig emlékeznek az RTL Klub nézői. Berényi Ákos, Hoffer Misi és Eszter vagy Kertész Géza és Mónika neve hallatán mindenkinek beugrik egy-egy arc. 

Cover-fotó: RTL Magyarország

Ezt is szeretjük