29 évesen elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese - A Dal 2018 nyertes együttesének frontembere súlyos beteg volt
Február 5-én elhunyt Siklósi Örs, tudatta Facebook-oldalán az AWS zenekar.

siklosi-ors-aws-cover

Siklósi Örs 29 éves korában hosszú küzdelem után 2021. február 5-én elhunyt - tudatta Facebook-oldalán az AWS zenekar. 

A 2018-as A Dal című műsor győztes zenekarának frontemberénél tavaly júniusban leukémiát diagnosztizáltak.

"Januárban tervezett kiállni elétek és a nyilvánosság elé, hogy elmesélje a történetét a betegséggel kapcsolatban. Tavasszal készült kiadni első szólólemezét, amit kiegészített zenekaros felállással, nyáron készült volna az AWS legújabb, ötödik nagylemeze és ősztől indultak volna újra a koncertek.

Csodálatos erővel és kitartással vitte végig az egész időszakot, bátorsága és kitartása példaértékű. Elvesztése felfoghatatlan és felbecsülhetetlen veszteség. Határtalan kreativitása, dalszövegeinek mélysége, színpadi jelenlétének elsöprő energiája és karizmája pótolhatatlan űrt hagy maga után, nem csak a mi életünkben, de a magyar könnyűzene és művészet világában is. 

Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt. Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt. 

Öleljük a családot, a barátokat és mindenkit, akinek akárcsak a dalain keresztül, de volt szerencséje megismerni Örsöt. 

Búcsúzunk tőled, barátunk, szerelmünk, testvérünk, fiunk, példaképünk, Örs, Te Csoda!" - búcsúznak tőle a zenekar tagjai a közösségi oldalon. 

Az AWS A Dal 2018 döntőjében: megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatóját.
Az AWS A Dal 2018 döntőjében: megnyerték az Eurovíziós Dalfesztivál hazai előválogatóját.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Az AWS modern-metal zenekart 2006 nyarán alapította Brucker Bence, Kökényes Dániel, Siklósi Örs és Veress Áron, amikor egy középiskolába jártak.

Első nagylemezük, a Fata Morgana 2011-ben jelent meg, amit négy másik követett, a legutóbbi Madách címmel 2018-ban. Az album megjelenését követő hónapban az AWS nyerte az MTV BRAND:NEW elnevezésű díjat, aminek köszönhetően kiemelt figyelmet kaptak a zenecsatornán és videójukat is rotációban játszották.

Akkor lettek országosan ismertek, amikor 2017 decemberében Viszlát nyár című daluk bejutott A Dalba, az Eurovíziós Dalfesztivál magyar előválogató műsorába. A 2018. február 24-i döntőben a nézőktől az AWS kapta a legtöbb szavazatot, így ők képviselhették Magyarországot 2018. május 10-én Lisszabonban, a 63. Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntőben a 21. helyet szerezték meg, és a zsűri a produkciónak ítélte a legjobb effektekért járó Buzz Awardot.

Siklósi Örs A Dal 2018 döntőjében.
Siklósi Örs A Dal 2018 döntőjében.
Fotó: MTVA/Kaszner Nikolett

Siklósi Örs, aki a zenélés mellett egy online marketingcéget irányított, három év együttélés után 2018 májusában, a Budapest Parkban, az AWS koncertjének végén, a színpadon, térden állva kérte meg barátnője kezét. 2019 májusán, Felcsőmocsoládon tartották az esküvőjüket. 

Az AWS 2020 júliusában a Facebook-oldalukon tette közzé, hogy a frontemberük, Siklósi Örs beteg lett, egészségi állapota miatt a zenekar egész évben nem vállal egyetlen koncertet sem, az énekes teljes mértékben a felépülésre koncentrál, csak jövőre állnak újra színpadra.

Siklósi Örs november végén a közösségi oldalán azt írta: "Nyugi, egyre jobban vagyok, s hamarosan elmesélem, hogy mi történt velem..." Sajnos nem így lett, a fiatal énekes szervezetét legyőzte a gyilkos kór.

Cover-fotó: MTVA/Pencziás Nikolett

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük