Az Ablak című műsor legendája örökre lehunyta szemét - 2020 nagy veszteségei
Magyar hírességek, akiktől 2020-ban végleg búcsút kellett vennünk.

balint-gazda-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2020-ban számos nagy magyar legendától kellett búcsút vennünk: több világklasszis sportoló, legendás televíziós és a zenei világ megkerülhetetlen alakja távozott az élők sorából. 

Júniusban két magyar ikon is elhunyt: először Benedek Tibor halálhíre rázta meg az országot. A 47 éves olimpiai bajnok vízilabdázó nem nyilatkozott arról, hogy már két éve súlyos betegséggel küzd. Pár nappal később Bálint gazda halálhírére borult gyászba Magyarország. 

Magyar hírességek, akik 2020-ban hunytak el

Bálint György 2019. július 28-án ünnepelte a kerek, 100. születésnapját.  Az ország imádott kertésze a 101. szülinapját már nem érte meg, egy hónappal korábban az egyik este csöndben elment - tudatta a nagy népszerűségnek örvendő Facebook-oldala. 

Újságírói pályafutása a hatvanas évek végén kezdődött. 1969 és 1981 között a Kertészet és Szőlészet főszerkesztőjeként dolgozott, emellett több szaklapot is szerkesztett. 1981-ben nyugdíjazták, de míg más pihen, ő ekkor lett országosan ismert: ebben az évben vált a Magyar Televízió Ablak című műsorának állandó munkatársává, 2009-ig, a műsor váratlan megszűnéséig annak egyik legkedveltebb szereplője volt.

Képes összeállításunkkal azokra a magyar hírességekre emlékezünk, akiket nem csak a szakma, hanem az egész ország gyászolt. 

 Cover-fotó: MTI/Czimbal Gyula

Ezt is szeretjük