Az 53 éves magyar énekes halála megdöbbentette az országot - 2019 nagy veszteségei

Magyar hírességek, akiktől 2019-ben örökre búcsút kellett vennünk.

2019-ben számos ismert embertől kellett örökre búcsút vennünk. Alig indult el az év, januárban máris gyászolt a magyar és az amerikai filmszakma: elhunyt Andy Vajna világhírű producer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Bár évek óta szívbeteg volt, a rákkal is megküzdött, cukorbeteg volt keringési problémákkal, a lábát is meg kellett műteni, de a tragédia előestéjén semmi nem utalt arra, hogy másnap már nem ébred fel többé, az estét barátokkal töltötte otthonában. Halálát szívelégtelenség okozta. 

A magyar filmipar és a televíziós szakma több jeles alakját is elveszítette az elmúlt egy évben, de örökre búcsút kellett vennünk legendás zenészektől, énekesektől is.

Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori tagjának halálhíre az egész országot megrázta.  A mindössze 53 évesen elhunyt énekes-gitáros 2005 decemberében szenvedett súlyos autóbalesetet. Sérült a beszéd- és a mozgásközpontja is, így mindent újra kellett tanulnia. Sosem épült fel teljesen. A halála előtti időszakban egy súlyos, hosszan elhúzódó betegség miatt nagyon lefogyott, alig volt több mint negyven kiló. Kórházba került, ahol több életmentő műtéten is átesett. Egykori kollégái az utolsó napokban már kommunikálni sem tudtak vele. 

Legendás televíziósokat, zenészeket, rendezőket is gyászolt az ország 2019-ben. Képes összeállításunkkal rájuk emlékezünk.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük