Megvan a 2. érem Tokióban: a 23 éves Siklósi Gergely párbajtőrvívó ezüstöt nyert az olimpián
A fiatal magyar sportoló élete első olimpiájáról ezüstéremmel térhet haza.

K  AP20210725537
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint vasárnap délután rendezték a férfi párbajtőr olimpiai döntőjét, ahol a 23 éves, első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely és a francia Romain Cannone csaptak össze az aranyért. 

A magyar sportoló az olasz Andrea Santarellivel találkozott az elődöntőben, ahol 15:10-re nyerte a versenyt, ezzel pedig a döntőbe jutott. A döntő kisebb fennakadással indult, de végül megoldódott a probléma, és Siklósi remekül helytállt, ám ellenfele megszorongatta, aki 15:10-es győzelemmel megszerezte az olimpiai aranyérmet, a magyar versenyző így második lett. Magyarországnak ez a második érme Tokióban. 

Nem érzett olimpiai nyomást

Az elődöntő után Siklósi Gergely úgy nyilatkozott, hogy nem érez semmilyen olimpiai nyomást, úgy érzi, egy adottságnak köszönhetően megvan benne az, hogy a harmadik harmad után van egy váltás nála, ami mindig jót tesz neki. Ennek ellenére kemény döntőt jósolt, ami be is igazolódott, hiszen francia ellenfele nem adta könnyen az aranyérmet, és győzött is, Siklósi Gergely így ezüstérmes lett Tokióban. 

GettyImages-1330535510
Fotó: Elsa / Getty Images Hungary

A tapolcai születésű sportoló 2016-ban két aranyat is szerzett a Junior Európa-bajnokságon, egyéniben és csapatban is remekelt, ám a nevét csak akkor ismerte meg igazán az ország, amikor 2019-ben a budapesti rendezésű vívó-világbajnokságon első helyen végzett. 

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a magyar sportolóknak!

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Shane Tusup és csinos barátnője, Courtney

Shane Tusup és párja a magyar főváros ikonikus fürdőjében lubickolt és fotózkodott.

(Borítókép forrása: MTI/AP/Haszan Ammar)

Ezt is szeretjük