Megvan a 2. érem Tokióban: a 23 éves Siklósi Gergely párbajtőrvívó ezüstöt nyert az olimpián
A fiatal magyar sportoló élete első olimpiájáról ezüstéremmel térhet haza.

K  AP20210725537
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar idő szerint vasárnap délután rendezték a férfi párbajtőr olimpiai döntőjét, ahol a 23 éves, első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely és a francia Romain Cannone csaptak össze az aranyért. 

A magyar sportoló az olasz Andrea Santarellivel találkozott az elődöntőben, ahol 15:10-re nyerte a versenyt, ezzel pedig a döntőbe jutott. A döntő kisebb fennakadással indult, de végül megoldódott a probléma, és Siklósi remekül helytállt, ám ellenfele megszorongatta, aki 15:10-es győzelemmel megszerezte az olimpiai aranyérmet, a magyar versenyző így második lett. Magyarországnak ez a második érme Tokióban. 

Nem érzett olimpiai nyomást

Az elődöntő után Siklósi Gergely úgy nyilatkozott, hogy nem érez semmilyen olimpiai nyomást, úgy érzi, egy adottságnak köszönhetően megvan benne az, hogy a harmadik harmad után van egy váltás nála, ami mindig jót tesz neki. Ennek ellenére kemény döntőt jósolt, ami be is igazolódott, hiszen francia ellenfele nem adta könnyen az aranyérmet, és győzött is, Siklósi Gergely így ezüstérmes lett Tokióban. 

GettyImages-1330535510
Fotó: Elsa / Getty Images Hungary

A tapolcai születésű sportoló 2016-ban két aranyat is szerzett a Junior Európa-bajnokságon, egyéniben és csapatban is remekelt, ám a nevét csak akkor ismerte meg igazán az ország, amikor 2019-ben a budapesti rendezésű vívó-világbajnokságon első helyen végzett. 

Gratulálunk és sok sikert kívánunk a magyar sportolóknak!

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Shane Tusup és csinos barátnője, Courtney

Shane Tusup és párja a magyar főváros ikonikus fürdőjében lubickolt és fotózkodott.

(Borítókép forrása: MTI/AP/Haszan Ammar)

Ezt is szeretjük