Az 50 éves Nagy Tímeát alig ismerni fel: a vívó olimpikon szőke hajra váltott
Nagy Tímea a tokiói olimpia nyitónapján friss fotót posztolt magáról a közösségi oldalán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy Tímea 1970. augusztus 22-én született, tízéves korában, 1980-ban kezdett vívni a Vasas színeiben. Úgy került a vívóterembe, hogy követett egy fiút, aki a plátói szerelme volt: a srác két hét után abbahagyta, Nagy Tímea viszont beleszeretett a sportágba, csak 30 év után hagyott fel vele. 

1988-ban már a felnőtt válogatott keretének tagja volt. Kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, öt világbajnoki arany és két bronz nyertese, az Európa-bajnokságokon egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzérmet szerzett.

Nagy Tímea régen és most

1998-ban megszületett első gyermeke, Csenge, egy év múlva pedig aranyérmet nyert csapatban az 1999-es szöuli világbajnokságon, majd a 2000-es sydney-i olimpián párbajtőr egyéniben. Ezzel beírta magát a történelemkönyvbe, olimpián ugyanis addig vívó sosem szerezte meg az első aranyat a magyarok között.

2000. szeptember 26-án hazaérkezett Sydneyből a párbajtőröző Nagy Tímea, a nyári ötkarikás játékok első magyar olimpiai bajnoka.
2000. szeptember 26-án hazaérkezett Sydneyből a párbajtőröző Nagy Tímea, a nyári ötkarikás játékok első magyar olimpiai bajnoka.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Második gyermeke, Luca 2002-ben jött a világra, a 2004-es athéni olimpián pedig megvédte aranyát. Harmadik gyermeke, Csanád 2005 júniusában született, Nagy Tímea a versenyekre az év novemberében tért vissza. A 2006-os torinói vb-n aranyat nyert egyéniben. Az élsporttal 2010-ben hagyott fel.

2001-ben a MOB női bizottságának a tagja, 2009-ben Sportegyesületek Országos Szövetségének általános alelnöke, majd 2009. február elseje óta a Hajós Alfréd Uszoda, később a Duna Aréna létesítményvezetője is lett. 2020 óta a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének elnökeként tevékenykedik.

A 2020-as tokiói olimpiai játékok egy évvel elhalasztott, 2021. július 23-i nyitónapján Nagy Tímea friss fotót posztolt a közösségi oldalán, amin a megszokott, barna hajszíne helyett szőkén alig ismerni fel.

David Schumacher és Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien húszévesen mesébe illő sportkarriert tudhat a magénak. Három bajnoki címével világszerte elismert autóversenyzőként tartják számon, sőt eredményei alapján nagy esélye van rá, hogy ő legyen az első olyan női pilóta, aki a Forma-1-ben versenyezhet. Két évvel ezelőtt hozta össze a sors kedvesével, David Schumacherrel, aki Michael Schumacher unokaöccse, valamint a szintén legendás bajnok, Ralf Schumacher fia. 

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük