Sebestyén Júlia világhírű műkorcsolyázónő volt: 40 évesen ilyen gyönyörűen gálázott
Sebestyén Júlia legnagyobb sikerét 2004-ben, a Budapesten megrendezett műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságon aratta, ahol aranyat nyert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sebestyén Júliáról már óvodásként kiderült, hogy a korcsolyapályán a helye. Mindössze 13 esztendősen a válogatottkeret tagjaként a felnőttek között siklott a jégen az Európa-bajnokságon, és első magyar műkorcsolyázónőként tripla Lutzot ugrott hazai versenyen. 

16 évesen vett részt az első olimpiáján, ez az 1998-as naganói volt, amin a 15. helyen végzett. 2002-ben Salt Lake Cityben 8. lett, ekkor szerepelt legjobban az olimpián. A torinói játékokon 18., 2010-ben Vancouverben a 17. helyet szerezte meg, ez volt az utolsó olimpiája.

Sebestyén Júlia műkorcsolyázónő egykor és ma

Sebestyén Júlia legnagyobb sikerét 2004-ben, a Budapest Sportarénában megrendezett műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokságon aratta, ahol az ő nyakába akasztották aranyérmet. Ezzel ő az első magyar nő, aki megnyerte ezt a címet.

Sebestyén Júlia 2006 novemberében a moszkvai Orosz Kupán.
Sebestyén Júlia 2006 novemberében a moszkvai Orosz Kupán.
Fotó: Profimedia

28 évesen vonult vissza, 2010 márciusában a torinói műkorcsolya-világbajnokságon búcsúzott a közönségtől. Ezt követően az utánpótlás-nevelésbe vetette bele magát, gyerekeket kezdett el edzeni a nevét viselő Sebestyén Korcsolya Sportegyesületben.

- Nem lehet bennem hiányérzet, olyan eredményeket értem el, amilyeneket más magyar versenyző nem. A mai napig a jégen töltöm minden napomat, és azért dolgozom a kollégáimmal együtt, hogy az utánpótlás minél messzebbre jusson. A tehetséges fiatalokat láthassuk Magyarországot képviselve a dobogó legmagasabb fokán állni, világranglisták élmezőnyében lenni - nyilatkozta a Metropolnak 2021 januárjában. 

sebestyen-julia-2022
Fotó: MSÚSZ/Photo@laszlozsigmond.hu

Sebestyén Júliát a jégen is mindig álomszép kűrruhákban láthattuk. A január elején megrendezett M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán, amelyen 64. alkalommal díjazták a legjobb magyar sportolókat és sportszakembereket, a negyvenéves sztár ugyancsak egy gyönyörű alkalmi kreációban pompázott. 

Szilágyi Áron és felesége az Év Sportolója Gálán

A férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront választotta meg a 2021-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A január elején megrendezett M4 Sport - Az Év Sportolója Gálán feleségével, Bettivel jelent meg. Képes összeállításunkban megnézheted az est sztárpárjait. 

Cover-fotó: MSÚSZ/Photo@laszlozsigmond.hu

Ezt is szeretjük