Schobert Norbi századosként szerelt le: egy tragédia miatt hagyta ott a rendőrséget a 90-es évek végén
Schobert Norbit friss hadnagyként a jogra felvettek, szerette a rendőrszakmát, egy tragédia miatt mégis otthagyta.

schobert-norbi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ország híres fitneszguruja, Schobert Norbi a kilencvenes évek vége óta foglalkozik az emberek egészségesebb életmódra nevelésével, a túlsúly elleni harccal. 

Sokan azt is tudják róla, hogy edzői pályafutása előtt rendőrként dolgozott, arról azonban korábban soha nem mesélt, miért fordított hátat az egyenruhának.

Schobert Norbi ezért hagyta ott a rendőrséget

Schobert Norbi a Péntek Esti Partizán vendégeként rendőri pályafutásával kapcsolatban megrendítő vallomást tett. 

- 1990-ben szereltem fel, november elsején a nyolcadik kerületben, 1998-ban szereltem le. Nyolc év alatt őrmesterből százados lettem, így szereltem le. Úgyhogy elég szép karriert futottam be. Tényleg azért mentem rendőrnek, mert hittem abban, hogy egy jobb társadalmat tudunk felépíteni. 

Schobert Norbi osztálytársa és kedves barátja halála miatt hagyta ott a rendőrséget.
Schobert Norbi osztálytársa és kedves barátja halála miatt hagyta ott a rendőrséget.
Fotó: Péntek Esti Partizán

Hittem abban, hogyha az ember elmegy rendőrnek, az olyan, mint a filmekben: életeket mentesz, bűnözőket fogsz el.

- Ígértek lakást, ígértek fegyvert, ígértek szolgálati kocsit. Ezek közül csak fegyvert kaptam, a másik kettő elmaradt. Sajnos szegény élet volt - kezdte Schobert Norbi, majd azzal folytatta, a sportban egy másik, egy jobb élet reményét látta meg. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- A sportot akkoriban megtaláltam magamnak, a kilencvenes évek elején elkezdtem aerobikot tartani spontán. Képzettség nélkül, csak mert jól ment. Aztán elmentem a TF-re (Testnevelési Főiskola - a szerk.) is. A rendőrségen 1990-ben kerestem havi 12 ezer forintot, mint járőr. Az annyi volt, mint most körülbelül 100 ezer forint. Hadnagyként már kiképzőtiszt voltam, ekkor kerestem 46 ezret. Az annyi, mint most körülbelül 200 ezer forint. Este elmentem órát tartani két fitneszterembe, négy órát ugráltam 160-as pulzussal, és

megkerestem egy este alatt annyit, amennyit a rendőrségnél egy hét alatt.

- Innentől kezdve más volt a dimenzió - vallotta be.

Schobert Norbi szerint, aki rendőrnek megy, az soha nem azért választja ezt a hivatást, mert jól szeretne keresni. Szerinte ez egyfajta küldetés. Úgy véli, ez a mai napig így van, és ez nem csupán a rendőrökre igaz, például a mentősök sem a fizetésükért dolgoznak olyan keményen. A szó ezután terelődött arra, miért hagyta ott annak idején a rendőrséget. 

Schobert Norbi fiatalon - ilyen volt rendőrként.
Schobert Norbi fiatalon - ilyen volt rendőrként.
Fotó: Facebook/Norbi Update

- Nagyon szerettem a rendőrszakmát. Miután elvégeztem a főiskolát, friss hadnagyként a jogra felvettek. Tovább is folytattam volna a rendőrségi szakmámat, ha az osztálytársam, a legjobb barátom nem lövi fejbe magát. Anyagi okok miatt egyébként, a párja elhagyta egy gazdag vállalkozó fiáért. Magát okolta emiatt. Nem szép dolog. Erre jó a szolgálati fegyver, másra nem jó. Akkor gondolkodtam el azon, hogy elköszönök a rendőrségtől - árulta el a műsorban.

Schobert Norbi edzőként a kétezres évek elejére már egyre nagyobb ismertségre és elismertségre tett szert, 2002-től fogva számtalan szakmai díjat vehetett át. A magánéletben is rátalált a boldogság, feleségével, Rubint Rékával évtizedek óta élnek boldogan. Három gyerekük született, 2003-ban Lara, 2005-ben Norbi, 2011-ben pedig Zalán. 

Schobert Norbi túlsúlyosan

Akik nem ismerik a múltját, joggal gondolhatják, igazi sportembernek született, azonban ez korántsem volt így. Gyerekkorában ő maga is súlyproblémákkal küzdött: 15 évesen a 160 centis magasságához 105 kilót nyomott.

Cover-fotó: RTL Klub/A konyhafőnök VIP

Ezt is szeretjük