Felismered Schobert Norbit 105 kilósan? 15 évesen megverték a kinézete miatt

Schobert Norbi azért tette fel az életét arra, hogy az egészséges életmód mellett harcoljon, mert túlsúlya miatt folyamatosan megalázták az iskolában.

schobert-norbi-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Schobert Norbi évtizedek óta a fittség, az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságára igyekszik felhívni az emberek figyelmét. Fitneszedzőként 1994-ben mutatkozott be a nagyközönségnek, egy évvel később Bíró Ica filmjeinek koreográfusa lett. 

Nem kellett sokat várni arra, hogy saját kazettákat dobjon a piacra: 1997-ben jelent meg első önálló aerobikfilmje Madness címen, ez hozta meg számára az országos ismertséget.

Schobert Norbi túlsúlyos kamasz volt

Akik nem ismerik a múltját, joggal gondolhatják, igazi sportembernek született, azonban ez korántsem volt így. Gyerekkorában ő maga is súlyproblémákkal küzdött: 15 évesen a 160 centis magasságához 105 kilót nyomott.

schobert-2
Fotó: TV2/Tények Plusz

Ez az időszak mély nyomokat hagyott benne. Nemcsak azért emlékszik vissza fájóan a kamaszéveire, mert rosszul érezte magát a bőrében, hanem mert iskolatársai sem kímélték.

- Azért, mert kövér voltam, levették a sapkám, beleköptek, és visszahúzták a fejemre, aztán megvertek utána. Akkoriban nem volt sok kövér gyerek, benne voltam abban a kettőben, akik az iskolában túlsúlyosak voltak. Akik sportosak, vékonyak voltak, azok lenéztek az alkatom miatt, és nagyon sokat bántottak - emlékezett vissza a diákévekre a Tények Pluszban 2022 februárjában.

schobert-1
Fotó: TV2/Tények Plusz

Olyan sérelmeket okoztak benne az akkori bántások, hogy a mai napig néha túlzottan kikel a kövérség ellen, ami sok botrányt szül. 

- Ez amiatt van, mert nagyon sokat szenvedtem a bántásoktól, és sok gyereket látok, akik ugyanúgy szenvednek, mint én.

Annak idején testnevelő tanára biztatására döntötte el, hogy leadja magáról a felesleget. 17 évesen tanult meg úszni, és megszerette a triatlonozást is. Az érettségi évére igazi sportember lett, aki a Margitszigeten a szigetkört 17 perc alatt futotta le.

Buday Péter fogyása

Buday Péter mindig is mackós alkat volt, ezt anyai ágon örökölte, de a 190 centis magasságához egy darabig ez még jól is állt, ám saját bevallása szerint a fegyelmezetlensége volt az oka, hogy volt idő, amikor 176 kilót mutatott alatta a mérleg.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Cover-fotó: RTL Klub/A Konyhafőnök VIP

Ezt is szeretjük