Doszpot Péter a 90-es évek sztárzsaruja volt: 59 évesen már teljesen mással foglalkozik
Doszpot Péter 20 éve szerelt le, a rendőrségtől mára teljesen elszakadt, tanácsadóként sem vesz részt nyomozati munkában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Doszpot Péter 1987-ben került a magyar rendőrséghez, 1996-ban a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályának vezetője lett. 2001. szeptember 15-én alezredesi rendfokozattal szerelt le a rendőrségtől.

A ’90-es években megkapta a sztárzsaru címkét: a sármos, fekete bőrkabátos nyomozó sokat szerepelt a képernyőn, rendszeresen láthattuk a híradókban és a bűnügyi magazinokban.

Doszpot Péter rendőr így él ma

Bár már húsz éve eljött a rendőrségtől, nem szakadt el teljesen a bűnügyektől: előadásokat tart egy pszichológus barátjával, a legsikeresebb témájuk a sorozatgyilkosokról szóló, melyben külföldi és magyar eseteket is elemeznek. 

- Van egy vagyonvédelmi és egy követeléskezelő cégem, de én már egyre kevesebbet dolgozom, mert egyre több munkát át tudok adni a kollégáimnak. A vállalkozásokkal kapcsolatos teendők mellett mivel a feleségem főállásban dolgozik, én fuvarozom a lányokat, Zoét és Ziát a tanítás utáni pluszóráikra, ami miatt a délutánjaim foglaltak. 

doszpot-peter
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- Továbbá Antal Gábor pszichológus barátommal közös előadásokat tartunk immár öt-hat éve a hazugság titkairól, a sorozatgyilkosokról, illetve a Hollywood kontra Magyarország, ez utóbbi a filmekben bemutatott és a valóságban lezajlott nyomozások összevetése. Az előadások nagy sikerrel, telt házzal mennek - mesélte 2021 novemberében a Blikknek.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az első házasságában két fia született, Gergő és Márk - az utóbbi ajándékozta meg 2019-ben az első unokával. Második házasságában, 2010 februárjában ikerlányai születtek, Zoé és Zia, de együtt nevelték fel Doszpot Evelin lányát is: a ma már nagykorú Hanna hároméves volt, amikor édesanyja beleszeretett a kriminálpszichológusba.

Doszpot Péter és Doszpot Evelin a Micsoda Nők! című műsor karácsonyi különkiadásában.
Doszpot Péter és Doszpot Evelin a Micsoda Nők! című műsor karácsonyi különkiadásában.
Fotó: FEM3

Bár egyidőben elterjedt az a rosszakaróknak szánt mondás, miszerint „Rajzoljon körbe téged a Doszpot Péter”, az egykori zsaru az állítja, sem ő, sem a kollégái nem rajzoltak krétával körbe senkit. Ilyet utoljára a Columbo-sorozatban látott, amit mellesleg nem szeretett, mert nagyon lassúnak találta. A pörgősebb krimiket jobban szereti, az egyik leghitelesebb filmnek a rendőri nyomozásokat tekintve David Fincher Hetedik című alkotását tartja.

Sztárzsaruként aposztrofálták, de ő soha nem tartotta magát annak, és leszerelése után tanácsokat sem szeretne osztogatni senkinek. 

doszpot-peter-2018
Fotó: FEM3 Café

- A sztárságot soha nem akartam, és a sztárt kicserélném az ismertre, illetve én soha nem a Doszpot Péterként, hanem gyilkossági nyomozóként szerepeltem. A rendőrségtől mára teljesen elszakadtam, és ugyan részt vettem a nyáron egy találkozón, ahol gyilkossági nyomozók jöttek össze, de nem tartom a kapcsolatot velük, és szerintem ez így egészséges - nyilatkozta a napilapnak. 

Brunner Márta egykor és ma

Elsőre felvették Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ennek ellenére mégsem színésznőként ismerte meg az ország. 1993-ban Vágó István oldalán kezdte el forgatni a Mindent vagy semmit! című vetélkedőt, ami elképesztő népszerűséget hozott a számára. Ám a tévézés és az iskola nem fért meg egymás mellett. Akkoriban a szakma főbenjáró bűnként tekintett az ilyen jellegű műsorokban való szereplésekre.

Ezt is szeretjük