A Venus együttes énekesnője volt a 90-es években: Varga Zsuzsa 44 évesen így néz ki
Varga Zsuzsa énekesnő nyolc év után új szólódallal jelentkezik, ami a Legszebb rémálom címet kapta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A ’90-es évek sikeres együttesét, a Venust Lazy Bones néven alapította három gimnazista srác, Stofi, Eto, és Mörisz, hozzájuk csatlakozott Varga Zsuzsa, aki később gimnáziumi kollégiumi szobatársát, Kámán Andit is elhívta a zenekarba. Miután 1997-ben felléphettek a Sziget Fesztiválon, a nevüket Venus együttesre változtatták. 

Első nagylemezük, az Egy új érzés 1999 áprilisában jelent meg. Az album Kockahas című dala népszerű lett. "Izmos kockahas, üres fej, te is csak kirakatbábu vagy. Túl szép, hogy igaz légy!" - a refrént még ma is sokan kívülről fújják.

Varga Zsuzsa, a Venus együttes egykori énekesnője

A Régi nyár még nagyobb sikert aratott. A Venus zenekart elhalmozták díjakkal: megkapta Az év felfedezettjének járó MAHASZ Arany Zsiráf-díjat, ugyanebben a kategóriában a Z+ mánia 2000 díjat, és az IM, vagyis az Ifjúsági Magazin díját. Varga Zsuzsát az év énekesnőjének választotta a Popcorn, a Bravo és a Danubius Rádió. 

A zenekar tagjai időközben lediplomáztak, Eto elvégezte az angol szakot, Stofi jogászként végzett, Mörisz a műszakin diplomázott, Andi informatikus lett, Varga Zsuzsa művelődésszervezőnek tanult, de a zene maradt az életük. 2000-ben jelent meg A világ közepén című második albumuk, 2001 nyarán szerepeltek a Valami Amerika című filmben a Szép emlék című dallal. 

2001 őszén Mörisz kiszállt, és Amerikába utazott, majd Varga Zsuzsa bejelentette, szólóban folytatja tovább. A Venus utolsó koncertjét 2002. szeptember 28-án adták Zalaegerszegen. Hosszú szünet után 2003-ban a Venus új felállásban ismét albumot adott ki Kezdjük újra címmel.

varga-zsuzsa-venusz
Fotó: YouTube/Régi nyár

Varga Zsuzsa első albuma Szívadóvevő címmel 2003-ban jelent meg, amelyről az első sláger a Rázd még című dal lett. Három évvel később a boltok polcaira került A lányok másra várnak című kislemez, 2007-ben pedig második albuma Barkácsklub lányoknak címmel.

A cikk az ajánló után folytatódik

Varga Zsuzsa nem tűnt el, Stopsonic nevű zenekarával aktívan koncerteztek, de 2013 óta nem hallhattunk tőle szólódalt - mostanáig. Legszebb rémálom címmel jelent meg a 44 éves énekesnő új dala, amelyhez klip is készült noir stílusban. Az elkészült anyag nemcsak hangzásában, hanem képi világában is izgalmasra sikerült.

- Sokaknak, így nekem is volt időm a pandémia alatt nagyon sokat otthon egyedül lenni, és bár dolgozgattam a triómmal, a Stopsonickal, egyre több olyan önálló ötletem volt, ezért elkezdtem dalokat összerakni. Ez még nem igazi szóló, a dalszerzőtársammal nekem írtuk.  

varga-zsuzsa-2021
Fotó: M2 Petőfi TV/Én Vagyok Itt!

- Van olyan pusztító kapcsolat, amiben bármennyire is szeretünk valakit, eljön az a pillanat, hogy el kell hagyjuk. Megszakad a szívünk, de ennek a szerelemnek véget kell vetnünk. Másrészt ez a rossz életem lezárása, valami új, tisztább, frissebb és vidámabb dolog kezdete is a dal - árulta el az Az M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! című műsorának stúdiójában azzal kapcsolatban, hogy mit szeretett volna kifejezni a szimbolikus címmel. 

A '90-es évek magyar együtteseinek énekesnői ma

Hazánkban a ’90-es évek végén olyan formációk alakultak, mint a Fresh, a Crystal vagy a Zanzibár. Terecskei Rita 41 éves korára jó pár átváltozáson túl van. Huszonévesen pajzsmirigybetegséget diagnosztizáltak nála, melynek következtében először 10 kilót hízott, majd 30 kilót fogyott. Sokan tettek rosszalló megjegyzéseket, ezek után egy időre el is tűnt a nyilvánosság elől. Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változott a Zanzibár énekesnője, valamint a ’90-es évek többi énekesnőjét is megnézheted.

Ezt is szeretjük