A Danubius Rádió műsorvezetőjéből ismert borász lett - Rókusfalvy Pálnak a fia is a nyomdokába lépett
Rókusfalvy Pál figyelme az ezredfordulón fordult a gasztronómia felé.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rókusfalvy Pál nevét a Danubius Rádió műsorvezetőjeként ismerte meg az ország: 1990-től az ezredfordulóig dolgozott rádióadónál, amelynek 1997-től ügyvezető igazgatója is volt.

A média világát 2005-ben hagyta ott a gasztronómiáért. Bár 2020 tavaszán újra elkezdett műsort vezetni az M2 Petőfi TV Családi kör című műsorában lányával, Rókusfalvy Lilivel, az ezredforduló óta leginkább Etyek és az Etyeki Borút népszerűsítőjeként ismerik. 

Rókusfalvy Pál borász

2000-ben megalapította a Rókusfalvy Pince Kft.-t, 2002-ben Etyeken vendégfogadót nyitott, 2003–2008 között az Etyeki Borút alelnöke volt. Az 56 éves sztárnak az első házasságából 1990-ben egy lánya, Lili és 1992-ben egy fia, Pál született, míg a második házasságában két lány, 2007-ben Janka, 2011-ben Luca. Palkó fia borász lett, de a két kisebbik is elképzelhető, hogy valamelyik családi vállalkozásban kamatoztatja a tehetségét. 

- Amikor hobbiszinten elkezdtem a borkultúra megismerését, a borászkodást, meg is ijedtem, amikor Palkó fiam azt mondta, hogy borász akar lenni. A 18 éves gyerek azt látta, hogy riadtan ül az apja, és azt kérdezte: "Most nem is örülsz?"

rokusfalvy-pal
Fotó: TMC

- Azt mondtam, hogy nem tudom, meg lehet-e élni ebből, mert én pénzből csinálok bort, de ha te meg akarsz élni, neked borból kell majd pénzt csinálni. Én egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy 35 évesen nem fogsz-e visszafordulni, hogy nem ezt ígérted meg. Másrészt baromi jó érzés, hogy a gyerek annyira példaként tekint az apjára, hogy együtt akar vele valamit csinálni - mesélte a Spektrum Home csatornán vasárnaponként jelentkező NőComment! című talk-show-ban. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- Az összes vállalkozásomat, a kommunikációs céget, amikor rádióztunk, vagy az éttermünket, a borászatot mind úgy kezelem, hogy ha van kedve csatlakozni bárkinek a családból, csináljuk együtt. De nem volt az a kényszer bennem soha, hogy azt mondjam a gyerekeimnek, hogy valaki legyen közületek cukrász, szakács vagy borász, mert ezt tovább kell vinni. 

rokusfalvy-pal-nocomment
Fotó: TMC

Kisebbik lánya, a kilencéves Luca nyáron már ott sertepertél a bátyja, Palkó közelében a pezsgőkészítéskor, a nagyobbik, a 13 éves Janka pedig imád cukrászkodni.

A Danubius Cappuccino műsorvezetői egykor és ma

Buza Sándorra a legtöbben talán a Danubius Rádió Cappuccino című műsorából emlékezhetnek, amit Jakupcsek Gabriellával és Gundel Takács Gáborral közösen vezettek. Nézd meg, mivel foglalkoznak a reggeli műsor házigazdái napjainkban! 

Ezt is szeretjük