A V.I.P. együttes szőke szívtiprója volt: 44 éves korára ennyit változott Rakonczai Viktor
Rakonczai Viktort szőke fürtjeivel zárta szívébe a közönség 1997-ben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Backstreet Boys és az ’N Sync után szabadon a ’90-es évek közepétől hazánkban is megkezdték térhódításukat a fiúegyüttesek.  Ez volt az az időszak, amikor a tinilányok vérre menő vitákat folytattak arról, hogy a Shygys vagy a Hip Hop Boyz a menőbb zenekar. Mások a Happy Gang vagy a V.I.P. posztereivel plakátolták ki szobájuk falát.

Ez utóbbit 1997-ben ismerhette meg a közönség. A formáció csupa jóképű énekesből állt össze: Rácz Gergő, Józsa Alex, Rakonczai Imre és Rakonczai Viktor előadásában csendült fel a Keresem a lányt, a Szükségem van Rád vagy a Rohan az idő című sláger.

Rakonczai Viktor ennyit változott 44 éves korára

Ugyan a banda 2001-ben feloszlott, mind a négy tag a szórakoztatóiparban maradt. A 44 esztendős Rakonczai Viktor sem tért le a pályáról. Noha szőke fürtjeinek búcsút intett, a zenének a legkevésbé sem. Producerként olyan előadókkal működött együtt, mint Zséda, Wolf Kati vagy Tóth Gabi.

Rakonczai Viktor 1999-ben a V.I.P. zenekar albumborítóján, és 2020-ban a Tények Plusz című műsorban.
Rakonczai Viktor 1999-ben a V.I.P. zenekar albumborítóján, és 2020-ban a Tények Plusz című műsorban.
Fotó: Discogs.com

Nemcsak énekesnőkkel dolgozik, különböző filmekben és show-műsorokban is hallhattuk felcsendülni szerzeményeit. Az ő nevéhez fűződnek a 2017-ben bemutatott Pappa Pia című musicalben felcsendülő dalok, valamint Dobó Kata 2020 nyarán forgatott El a kezekkel a papámtól! című filmjének slágergyanús dallamai is, amelyet 2021-ben remélhetőleg a moziban hallhatunk. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Legutoljára a TV2 Dancing With The Stars című produkciójának volt a zenei producere, itt az volt a feladata, hogy úgy hangszereljen át népszerű dalokat, hogy azok passzoljanak az adott tánc stílusához. Munkásságát a szakma is elismerte: 2004-ben Artisjus-díjjal tűntették ki, 2005-ben pedig az eMeRTon-díjat nyerte el.

rakonczai viktor 2

Bár a szakmai életéről sokat lehet tudni, a magánéletét igyekszik óvni a nyilvánosságtól. Az köztudott, hogy felesége két gyermekkel, Laurával és Viktorral ajándékozta meg. 2012-ben nagy port kavart a sajtóban, amikor kiderült, van egy harmadik gyereke is, aki házasságon kívül született.

- Egy éve tudnak róla a családomban és a környezetemben élők. 16 éve vagyok együtt a feleségemmel, és ez a malőr nem zilálta szét a kapcsolatunkat, szeretetben és boldogan élünk továbbra is - nyilatkozta akkor a Story magazinnak

A '90-es évek énekesei napjainkban

Képes összeállításunkban mutatjuk, mennyit változtak a '90-es évek szívtiprói. Mutatjuk, hogy fest napjainkban Sugár Berci, Kefir, Krisz Rudi vagy Dobrády Ákos.

Ezt is szeretjük