Rába Tímeát kövérnek bélyegezték a kommentelők: 14 kilótól szabadult meg fél év alatt

Rába Tímea két éven keresztül mindennap feszengett a saját testében.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyik legrosszabb érzés, ha hiába teszünk meg mindent a fittségért, a kilók nemhogy nem akarnak lemenni rólunk, egyre inkább gyarapodnak. Egy sztár esetében még nehezebb a helyzet, hiszen az ismert embereknek nem csak a tehetetlenség érzésével kell megküzdeniük, hanem a negatív kritikákkal is.

Rába Tímea két évvel ezelőtt lett figyelmes arra, hogy egyre nagyobb számot mutat a mérleg kijelzője alatta. Hogy véget vessen a hízásnak, szigorú diétába kezdett: grammra pontosan kiszámolta, mennyit ehet, és heti ötször járt sportolni, a munkája gyümölcsét azonban hiába várta.

Rába Tímea 14 kilót fogyott

- Aszkéta módon éltem, reggelire zabkása, tíz órakor lenmagolaj, ebédre hal salátával, komoly edzésterv… Három hét után ráálltam a mérlegre, negyven dekát fogytam. Akkor tudtam, valami nagyon nincs rendben - ecsetelte a Story magazinnak 2021 szeptemberében.

Az arcán is látszik, milyen sokat fogyott. A bal oldali fotó 2020 szeptemberében, a jobb egy évvel később készült róla.
Az arcán is látszik, milyen sokat fogyott. A bal oldali fotó 2020 szeptemberében, a jobb egy évvel később készült róla.
Fotó: RTL Klub/Reggeli, RTL Klub/Fókusz

Az elkeseredés mellett a folyamatos szégyenérzet jellemezte a napjait. 80 kilósan nem érezte jól magát a bőrében, ezért nem szívesen mozdult ki otthonról. Ha nagy nehezen mégis rábeszélték, jelenjen meg valamilyen tévéműsorban, mindig bő ruhákat húzott, annyira szégyellte a testét. Az önbizalmán csak rontottak a kommentelők, akik nem kímélték.

- Olyanokat írtak, hogy: "Hogy néz ki?, Milyen kövér!, alkoholista, felpüffedt fejű”. Ezek nagyon rosszul estek, még akkor is, hogyha név és arc nélküli emberek otthonról bánatukban írták. Olyan tehetetlennek éreztem magam, egyszerűen kicsúszott a kezemből minden - ezt már a Fókusz riportjában mondta el.

Rába Tímea fél év alatt 14 kilótól szabadult meg.
Rába Tímea fél év alatt 14 kilótól szabadult meg.
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Végső elkeseredésében felkeresett egy belgyógyászt, aki inzulinrezisztenciát és cukorintoleranciát állapított meg nála. Az orvos gyógyszeres kezeléssel és diétával állította be az egykori szépségkirálynő hullámzó vércukorszintjét, ennek köszönhetően fél év alatt 14 kilótól szabadult meg.

- Sokkal jobban érzem magam, elmondhatatlan a különbség, de azért még messze van a cél. Jó úton haladok afelé, hogy visszanyerjem az önbizalmamat, a hitemet magamban, hogy újra magamra találjak.

Gáspár Bea 20 kilós fogyása

Gáspár Bea a látványos fogyása után természetesen a ruhatárát is lecserélte, bátran bújik testhezálló vagy az alakját kihangsúlyozó, nőies darabokba. Képes összeállításunkban megnézheted mostanában viselt, nőies ruháit. 

Ezt is szeretjük