Pierrot a Megasztár zsűritagja volt - 15 éve teljesen visszavonult a rivaldafényből
Pierrot 51 évesen megvalósította gyerekkori álmát, társasjátékokat fejleszt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

2003 őszén indult el a hazai kereskedelmi televíziózás egyik legnépszerűbb műsora, a Megasztár. Az ország legjobb énekeseit kereső tehetségkutató első és második évadában Presser Gábor, Soma, Pély Barna, Bakács Tibor és Pierrot alkották a zsűrit. Utóbbi nem csak ítészként, zenei producerként is részt vett a produkcióban.

Marosi Z. Tamás zenei pályája jóval korábban kezdődött, 1986-ban vette fel művésznevét, és ekkor öltötte magára a fél arcát kitakaró szomorúbohóc-sminket, amely később a védjegyévé vált. Első lemeze, a Babaházak 1990-ben jelent meg, munkássága során több tucat platina- és aranylemezt dobott a piacra.

Pierrot társasjáték-tervező lett

Bár a zeneszerzés életének meghatározó része, a szakmából adódó népszerűséget és figyelmet sosem szerette. 15 évvel ezelőtt arra az elhatározásra jutott, hogy hátat fordít a rivaldafénynek, és másik szenvedélyének, a társasjáték-készítésnek fog élni.

Pierrot 2003-ban a Megasztárban, illetve Pierrot 2020-ban, 51 évesen a Mokka riportjában.
Pierrot 2003-ban a Megasztárban, illetve Pierrot 2020-ban, 51 évesen a Mokka riportjában.
Fotó: TV2/Megasztár, TV2/Mokka

A játékok iránti szeretet gyermekkorából indult, 13 évesen tervezte meg első társasjátékát. Akkoriban hódítottak hazánkban a játéktermek, amelyeket ő is sokszor meglátogatott. Bár saját bevallása szerint sosem nyomkodta ügyesen a masinákat, azok pörgős cselekménye és képi világa megragadta. Így eltökélte, ötvözni fogja ezeket a stílusjegyeket a társasjátékok lassabb játékmenetével.

pierrot-2
Fotó: TV2/Mokka

Eddig 360 játékot csinált, a grafikától a tervezésen át egészen a kivitelezésig minden munkafolyamatot saját kezűleg lát el. Az Irány a kincses sziget!, a Rejtély vagy a Répáskert is az ő fejéből pattant ki.

A Megasztár szerelmespárja ma

Varga Feri és Balássy Betty a Megasztár harmadik szériája alatt szeretett egymásba. Akkor tudták, hogy egymásra találtak, amikor a 2005 őszén indult és 2006 tavaszán véget ért verseny alatt előadták a Queen Somebody to Love című slágerét. Az elmúlt 14 évben három közös gyermekük született.

Ezt is szeretjük