Pataky Attila vidéki otthona: a hatalmas kertben medence is helyet kapott

Pataky Attila otthonából, a teraszról és a kerti medencéből is pazar kilátás nyílik a Zsámbéki-medencére.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pataky Attila egy négyszer öt méteres, lebetonozott miskolci udvarból indult, otthonát egy két és fél méteres kerítés választotta el a húsüzemtől. Az EDDA énekese ma már gyönyörű, zöld környezetben él feleségével, Orsival. 

Azt hiszem, akkor fogalmazódott meg bennem, hogy hatalmas kertet, teret, napfényt, kék eget, szabadságot szeretnék. Onnan ki akartam szabadulni, ezért dolgoztam egész életemben ilyen keményen - mesélte 2021 júliusában a Best magazinnak, amelynek először mutatták meg pazar kertjüket. 

Pataky Attila otthona a Zsámbéki-medencében

2019 tavaszán költöztek a Zsámbéki-medencébe: nemcsak a teraszról, hanem új otthonukban a hatalmas, néha egész falat borító ablakokon keresztül láthatják a kert zöld növényeit, fáinak lombkoronáit és a virágokat, valamint a környező táj szépségét. 

pataky-attila-fb
Fotó: TV2/Mokka

Pataky Attila, aki 2021. július 2-án ünnepelte a 70. születésnapját, az ő Provance-uknak nevezi a zöld oázisukat. Este szívesen sétálgat, reggel pedig úszik, a kertben ugyanis medence is helyet kapott, de a jakuzzi sem hiányzik. 

Feleségével igyekeztek a legtöbb eredeti növényt megőrizni, amik mellé számos virág került, így például hatalmas hortenziák is nyílnak. A kert Orsi irányításával és keze által szépült, de az édesanyja is nagy segítségére volt. 

Elég elhanyagolt volt minden, de szépen lassan rendbe hoztuk. A virágokat, növényeket megőriztük az eredeti helyükön. Idén egyedül a levendulákat szedtük ki, de rögtön ültettünk is újakat ugyanoda - árulta el a hetilapnak Pataky Attila felesége. 

Mádai Vivien nemesi kúriában nőtt fel a Balatonnál

A TV2 műsorvezetője egy nemesi udvarházban töltötte gyerekkora egy részét. A 18. század végén Balatonfüreden épült nemesi borházat műemléknek nyilvánították, Mádai Vivien szülei újították fel, hogy luxusszállodaként üzemeltessék. A Gombás Kúriát 750 millió forintért eladásra kínálják.

Ezt is szeretjük