Távozik az M1 legismertebb híradósa: Németh Balázs 7 évig volt a csatorna meghatározó arca
Németh Balázs a Facebook-oldalán erősítette meg a hírt, valóban búcsúzik a közmédiától.

németh-balázs-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Németh Balázs hét év után távozik az MTVA-tól. Az M1 műsorvezetője a csatorna 2015-ös megalakulása óta meghatározó arca volt a híradónak, de most úgy döntött, búcsúzik a nézőktől. 

A bulvársajtóban tegnap délután óta cikázik a hír a híradós felmondásáról, az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája hivatalos közleményben tudatta, Németh Balázs közös megegyezéssel távozik a közmédiától.

Németh Balázs távozik az MTVA-tól

„A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja többéves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA” - idézte a közleményben írottakat az Index.

Németh Balázs 2021-ben vehette át a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat.
Németh Balázs 2021-ben vehette át a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat.
Fotó: MTI/Cseke Csilla

A hírt Németh Balázs a Facebook-oldalán erősített meg, elárulta, jobban örült volna, ha az utolsó adásba került híradója után jelentheti be távozását.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

„A hír igaz! Bár örültem volna, ha csak az utolsó híradóm után kerül nyilvánosságra… Lesz még néhány ’Kezdünk!’, aztán (egy ideig) vége. Új korszak kezdődik, új kihívással. Hajrá, Magyarország. Az MTVA hamarosan közleményt ad ki. További részletek majd tőlem néhány nap múlva!!! Utóirat: a Facebook-blog marad!!” - fogalmazott a közösségi oldalán.

A Blikk információi szerint a tévés már régóta fontolgatta a távozást. Köztévés forrásuk úgy tudja, sok szakmai és emberi konfliktusa volt a feletteseivel.

- Balázsnak a sok-sok amatőrizmusból lett elege, ő ugyanis vérbeli profi, és nehezen viselte, hogy egyre több szakmailag alkalmatlan ember vette körül. De nemcsak ez vezetett a döntéséhez, hanem az is, hogy a híradózás területén már mindent elért, amit lehetett, ezért tovább akart lépni, saját műsort szeretett volna. Felettesei azonban valamiért nem támogatták ezt az törekvését, emiatt is vesztette el az ambícióját - idézte a napilap az informátort.

Bárdos András kirúgása a TV2-ből

Bárdos András 2002-ben vette át Pálffy István helyét a TV2 híradójában, míg felesége, Máté Kriszta a TV2 indulása, 1997 óta volt látható a Tényekben. A házaspár 2003 szeptemberében közösen kezdte vezetni a csatorna híradóját egészen 2009 októberéig. Azóta 12 év telt el, de az okokról eddig nem szólaltak meg az érintettek.

Cover-fotó: MTI/Cseke Csilla

Ezt is szeretjük