Ő Milák Kristóf édesanyja: Ildikó ilyen lelkesen szurkolt a fiának a vizes vb-n

Milák Kristóf szülei a lelátón követték végig fiuk diadalmenetét a 2022-es úszó-világbajnokságon.

milák-kristóf-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Milák Kristóf nevét az utóbbi napokban az egész ország aranyba foglalta. A 22 esztendős úszó bravúros teljesítményt nyújtott a 2022-es úszó-világbajnokságon a Duna Arénában: először 200 méter pillangón saját világcsúcsát megdöntve lett aranyérmes, majd 100 méteren is végig vezetve ért elsőként célba.

A lelátón mindenki egy emberként skandálta a nevét mindkét versenyszámban. Természetesen szülei is kint voltak, hogy szurkoljanak a fiuknak: anyja, Ildikó megkönnyezte fia sikerét, édesapja pedig már a felkészülés során látta, mentálisan és fizikailag is tökéletes állapotban van.

Milák Kristóf édesanyja

Az első győzelmét követően a Blikk készített interjút a Milák házaspárral. A családfő a napilapnak elárulta, a világversenyek előtti napokban csupán sms-ekben szoktak kommunikálni, hiszen tudják, gyermekük ilyenkor teljesen az úszásra összpontosít. Így örültek neki, amikor 100 méter pillangón is ő ért először célba.

- Nem lehet szavakba önteni, még most is a hatása alatt vagyunk. A döntő után felvittek minket a díjátadó helyszínére, a paraván mögé, hogy elsőként üdvözölhessük, megölelhessük őt. Rajta is látszott, hogy elérzékenyült. Egy szülőnek pedig nincs ennél jobb érzés, látni, ahogy a gyermekének tapsolnak fölállva. Számunkra tulajdonképpen házassági évfordulós ajándék volt Kristóf világcsúcsa, szerdán ünnepeltünk ugyanis - mesélte Milák Mihály a napilapnak.

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ildikó is nyilatkozott, ő arról beszélt, nem bírta ki könnyek nélkül, amikor gyermeke a saját világrekordját megdöntve aranyérmet szerzett, ráadásul hazai pályán.

- Az elejétől látszott, hogy arra megy, világcsúccsal tegye büszkévé saját magát és a hazai közönséget. Eleinte a medencét figyeltük, aztán mondtam a férjemnek, hogy ott van a kivetítőn a világcsúcsot jelző piros csík, onnantól csak fölfelé néztünk. Ahogy 2019-ben, most is elsírtam magam.

A Liu testvérek édesanyja

A Liu testvérek édesanyja, Szabina négygyermekes anyuka. Két fián kívül két lánya van: a nagyobbik 17, a kisebbik négyéves. A csinos, szőke hajú nő fiatalos külseje alapján nehéz lenne megmondani, hogy felnőtt gyerekei is vannak. 

Ő a Liu testvérek csinos, szőke édesanyja: Szabináról kevesen gondolnák, hogy felnőtt fiai vannak

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang édesanyja a Reggeliben mesélt arról, hogy fiai már kis koruktól kezdve imádtak korcsolyázni.

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Cover-fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük