Ő Milák Kristóf édesanyja: Ildikó ilyen lelkesen szurkolt a fiának a vizes vb-n
Milák Kristóf szülei a lelátón követték végig fiuk diadalmenetét a 2022-es úszó-világbajnokságon.

milák-kristóf-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Milák Kristóf nevét az utóbbi napokban az egész ország aranyba foglalta. A 22 esztendős úszó bravúros teljesítményt nyújtott a 2022-es úszó-világbajnokságon a Duna Arénában: először 200 méter pillangón saját világcsúcsát megdöntve lett aranyérmes, majd 100 méteren is végig vezetve ért elsőként célba.

A lelátón mindenki egy emberként skandálta a nevét mindkét versenyszámban. Természetesen szülei is kint voltak, hogy szurkoljanak a fiuknak: anyja, Ildikó megkönnyezte fia sikerét, édesapja pedig már a felkészülés során látta, mentálisan és fizikailag is tökéletes állapotban van.

Milák Kristóf édesanyja

Az első győzelmét követően a Blikk készített interjút a Milák házaspárral. A családfő a napilapnak elárulta, a világversenyek előtti napokban csupán sms-ekben szoktak kommunikálni, hiszen tudják, gyermekük ilyenkor teljesen az úszásra összpontosít. Így örültek neki, amikor 100 méter pillangón is ő ért először célba.

- Nem lehet szavakba önteni, még most is a hatása alatt vagyunk. A döntő után felvittek minket a díjátadó helyszínére, a paraván mögé, hogy elsőként üdvözölhessük, megölelhessük őt. Rajta is látszott, hogy elérzékenyült. Egy szülőnek pedig nincs ennél jobb érzés, látni, ahogy a gyermekének tapsolnak fölállva. Számunkra tulajdonképpen házassági évfordulós ajándék volt Kristóf világcsúcsa, szerdán ünnepeltünk ugyanis - mesélte Milák Mihály a napilapnak.

Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
Milák Kristóf a férfi 100 méteres pillangóúszás döntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 24-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ildikó is nyilatkozott, ő arról beszélt, nem bírta ki könnyek nélkül, amikor gyermeke a saját világrekordját megdöntve aranyérmet szerzett, ráadásul hazai pályán.

- Az elejétől látszott, hogy arra megy, világcsúccsal tegye büszkévé saját magát és a hazai közönséget. Eleinte a medencét figyeltük, aztán mondtam a férjemnek, hogy ott van a kivetítőn a világcsúcsot jelző piros csík, onnantól csak fölfelé néztünk. Ahogy 2019-ben, most is elsírtam magam.

A Liu testvérek édesanyja

A Liu testvérek édesanyja, Szabina négygyermekes anyuka. Két fián kívül két lánya van: a nagyobbik 17, a kisebbik négyéves. A csinos, szőke hajú nő fiatalos külseje alapján nehéz lenne megmondani, hogy felnőtt gyerekei is vannak. 

Cover-fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük