Ő a Liu testvérek csinos, szőke édesanyja: Szabináról kevesen gondolnák, hogy felnőtt fiai vannak
Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang édesanyja a Reggeliben mesélt arról, hogy fiai már kis koruktól kezdve imádtak korcsolyázni.

liu-testvérek-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész ország egy emberként szurkolt a Liu testvéreknek a Pekingben megrendezett 2022-es téli olimpiai során.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók összesen négy éremmel tértek haza: a 26 éves Liu Shaolin Sándor egy bronzérmet szerzett, míg 23 esztendős öccse, Liu Shaoang a vegyes váltón és az 1000 méteren megszerzett két bronza után Magyarország első egyéni aranyérmese lett a téli játékokon.

A Liu testvérek édesanyja

A két fiút lépten-nyomon gratulációk hada árasztja el, ám van valaki, aki minden szurkolónál büszkébb rájuk: édesanyjuk számára leírhatatlan érzés volt, amikor kisebbik fia tiszteletére szólalt meg a magyar himnusz.

liu-anyuka
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Nagyon sokan mondják, hogy büszke lehetek a fiúkra. Valójában én már akkor büszke voltam rájuk, amikor megszülettek, és megtanultak járni, kerékpározni - kezdte Szabina a Reggeliben.

Szabina négy gyermek édesanyja. Két fián kívül két lánya van: a nagyobbik 17, a kisebbik négyéves. A csinos, szőke hajú anyuka fiatalos külseje alapján nehéz lenne megmondani, hogy felnőtt gyerekei is vannak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Arról is mesélt az RTL Klub adásának vendégeként, fiai hogyan találtak rá arra a sportra, amely később a szenvedélyükké, majd hivatásukká vált.

- Shaolinnál szerettem volna, hogy kungfuzzon, de ezt később elvetettük. Próbálkoztunk szertornával, úszással. Szerettem volna, hogy művészetet is tanuljanak, ezért beírattuk őket zongorára, ami kézenfekvő volt, mert a lakásunkban állt egy zongora, ráadásul mellettünk volt a zeneiskola. Össze akartuk kötni a kellemeset a hasznossal, de nagyon unalmas volt számukra az, hogy egy helyben kell ülni, nem lehet mozogni.

Kis koruktól kezdve imádtak görkorcsolyázni. Miután beköszöntöttek a hideg hónapok, a család lakásában rótták a köröket, ám egy idő után az alattuk lakó szomszédok megelégelték a folyamatos zajongást. Innen jött a szülők ötlete, fiaikat jégkorcsolyaedzésekre kezdték vinni.

Liu Shaoang barátnője

Liu Shaoang egy párt alkot Makoviny Tiffany magyar bajnok rúdtáncossal, az internetes források szerint 2019 ősze óta vannak együtt. Óvják magánéletüket, a sportoló nem posztol közös fotókat sem a közösségi oldalán, de 2021 decemberében a Pókember: Nincs hazaút díszbemutatóján együtt jelentek meg. 

Cover-fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezt is szeretjük