Ő Liu Shaoang gyönyörű barátnője: a téli olimpia aranyérmes gyorskorcsolyázója két éve szereti
A pekingi téli olimpia aranyérmes gyorskorcsolyázója, Liu Shaoang évek óta egy párt alkot a gyönyörű Tiffanyval.

liu-shaoang-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Liu Shaoang történelmet írt 2022. február 13-án: megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon. A márciusban 24. születésnapját ünneplő sportoló immár kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A 2018-as olimpián az 5000 méteres váltó tagjaként szerzett olimpiai bajnoki címet, Magyarország a téli olimpiák történetében először nyert aranyérmet. Liu Shaoang a 2022-es pekingi téli olimpián az aranyérem előtt a 2000 méteres vegyes váltó tagjaként, illetve 1000 méteren egy-egy bronzot szerzett. 

Liu Shaoang barátnője

A gyorskorcsolyázó az éremhalmozás után még inkább a figyelem középpontjába került, és természetesen sok embert érdekel a magánélete is, elsősorban az, foglalt-e a szíve. Kiderült, egy párt alkot Makoviny Tiffany magyar bajnok rúdtáncossal, az internetes források szerint 2019 ősze óta vannak együtt. 

Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én.
Az aranyérmes Liu Shaoang a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének eredményhirdetésén az olimpiai parkban a pekingi téli olimpián 2022. február 14-én.
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A barna hajú szépség vasárnap a Liu testvérek édesanyjával együtt nézte végig az 500 méteres olimpiai futamokat, közösen szurkoltak a fiatalabbik testvérnek. A gyorskorcsolyázók nagyapja a Borsnak elismerte, régóta tart a fiatalok között a szerelem.

- Ismerem én is Tiffanyt, nagyon kedves lány - mondta a lapnak Szabó Sándor.

Liu Shaoang és Makoviny Tiffany óvják magánéletüket, a sportoló nem posztol közös fotókat sem a közösségi oldalán, de 2021 decemberében a Pókember: Nincs hazaút díszbemutatóján együtt jelentek meg. 

liu-shaoang-baratnoje
Fotó: Profimedia/Trenka Attila

Liu Shaoang úgy lett minden idők legeredményesebb magyar versenyzője a téli olimpiákon, hogy nehéz felkészülési szakasz volt előtte: nem sokkal a téli olimpia előtt koronavírusos lett, kérdéses volt, elindulhat-e az olimpián.

liu-shaoang-peking
Fotó: MTI/Kovács Tamás

- Teljesen más lett így a felkészülés hajrája, más volt itthon edzeni azokkal, akik nem jutottak ki az olimpiára. Furcsa volt az is, hogy egy nappal a versenyek előtt érkeztem meg a helyszínre - idézte szavait a napilap. 

Kovács Kokó István svájci élete

Az egykori profi bokszolót 2021 márciusában nevezték ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkárának, ezért családjával Lausanne-ba költözött. Zalán fia 2018 februárjában jött a világra, a kisfiú édesanyját, Garami Katalint 2019. május elsején vette feleségül. Tavaly novemberben derült ki, hogy második közös gyermeküket várják. 

Cover-fotó: MTI/Kovács Tamás

Ezt is szeretjük