Kovács Kokó István így él Svájcban: 4. gyermeke is külföldön születik meg
Kovács Kokó István és családja beilleszkedett, és szeret Svájcban élni, az egykori bokszolónak csak a francia nyelvvel nem sikerül megbirkóznia.

kovacs-koko-istvan-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Kokó István két évtizeden át dolgozott a Bokszvilágszervezetnek (angolul World Boxing Organization, WBO), annak európai elnöke, illetve a szervezetnek az alelnöke is volt. 

Az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok sportoló hosszas gondolkodás után erről a tisztségről váltott 2021 márciusában, amikor a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkárának nevezték ki. 

Kovács Kokó István svájci élete

- Először nemet mondtam a feladatra: televízióztam is, volt pár olyan érdekeltségem, ami Magyarországhoz kötött, nem akartam országot váltani. Éltem eleget Németországban, tudom, hogy mennyire jó otthon élni. Nagyon jó Svájcban, de nem akartam a családommal kijönni külföldre, itt élni és dolgozni, de olyan nagy probléma volt akkor az amatőr ökölvívásban, hogy végül nem lehetett rá nemet mondani - mesélte a Palikék Világa by Manna Hová tűnt? című műsorában az előzményeket, hogyan került családjával Lausanne-ba.

kovacs-koko-istvan
Fotó: YouTube/Palikék Világa by Manna/Hova tűnt?

Az 51 éves sztárnak a munkahelyén az angol nyelvet kell használnia, aminek örül, mert a franciával rendre meggyűlik a baja. Annak az utcának a nevét sem tudta még megjegyezni, ahol laknak, ezért taxi helyett inkább Ubert rendel, így nem kell kimondani az utcanevet, amit szerinte nem helyes kiejtéssel tud csak használni. 

- Elképesztő jó itt a nemzetközi konyha Lausanne-ban, úgyhogy ha mást nem, az étlapokat kell megtanulnom franciául, minden más mehet angolul. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A 120 ezres városban 90 ezer külföldi él. Kokó irodai munkát végez, reggel kilencre jár az irodába, ahol 12-en dolgoznak. Állítása szerint vadásszák a sporthoz értő embereket, mert nagyon kevesen vannak, és nagyon sokat dolgoznak. 

- Nekem furcsa az irodai munka, mert soha nem adatott meg, mindig a terepen dolgoztam. Nekem jut az adminisztráció és a stratégiák kidolgozása, menedzselése. 204 tagország közel 11 millió ökölvívója tartozik hozzánk, hozzám, róluk kell gondoskodni. Ennek a 204 tagországnak kell megoldanunk az életét olyan szinten, hogy működőképes legyen.

Kovács Kokó István egész családja beilleszkedett már Svájcban. Zalán fia 2018 februárjában jött a világra, a kisfiú édesanyját, Garami Katalint 2019. május elsején vette feleségül. Tavaly novemberben derült ki, hogy második közös gyermeküket várják. 

- Lassan négy fiúgyermekes apuka leszek, február végére-március elejére várjuk a negyedik gyermekemet. A harmadik, Zalán, aki most lesz négyéves februárban, a svájci szokásoknak köszönhetően három és fél évesen elkezdte az iskolát. A Collège Champittet-be jár, ami egy nagyon komoly, elismert, nemzetközi suli itt Lausanne-ban és egész Svájcban, ahol négyéves kortól 18 éves korig tart az iskolai képzés. 

- A 800 fős suli 63 országot képvisel. Az igazgató a megnyitón azt mondta, hogy ez Svájc legnemzetközibb - vagy a nemzetközi iskolák között a „legsvájcibb” - iskola. Francia az alapképzés, hatéves koruktól angolul is tanulnak, tízévesen kezdik a németet, 14 évesen csatlakozik ehhez az olasz vagy spanyol. Ha itt járná a végéig - amire azért kicsi az esély -, négy-öt nyelvvel gazdagabban érne el az érettségiig, de ha csak négy-öt évet húzunk le itt, Svájcban, akkor is valószínűleg nagyon komoly francia nyelvtudással fog hazautazni - mesélte a büszke az apa a Palikék Világa by Manna adásában.

Kovács Kokó István felesége bikiniben

Kovács Kokó István és családja a karácsonyi ünnepeket nem a svájci otthonukban, és nem is Magyarországon töltötték, hanem paradicsomi környezetben, a Bahamákon pihentek. Az Instagramon posztolt arról, milyen gyönyörű környezet vette őket körül. A homokos tengerparton készített egy közös fotót Katalinnal, aki bikiniben mutatta meg gömbölyödő babapocakját.

Ezt is szeretjük