Apácának készült, ismert magyar énekesnő lett: Marót Viki mégis civil szakmába vágott bele
Marót Viki az iskolában apácának készült, majd építész akart lenni, végül a zene révén vált ismertté, 38 évesen egy teljesen más szakmát tanult ki.

marót-viki-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az örökké mosolygós, hatalmas, keretes szemüveget viselő Marót Vikit a 2000-es évek közepén ismerhette meg a közönség. 2003-tól énekesnője a Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekarnak, az együttes egytől egyig olyan zenészekből áll, akik a ’60-as és ’70-es évek zenei világából inspirálódtak, és ezt az életérzést adják át a rajongóiknak is. 

Olyan dalokkal lopták be magukat az emberek szívébe, mint a Subidubi május, a Nekem a Balaton a Riviéra vagy az Engem nem lehet elfelejteni. Sokan a Banánhéj című műsorban kedvelték meg őket, amelynek rendszeres fellépői voltak.

Marót Viki civil szakmája

Az energiabomba előadónőről sokan tartják, a színpadra született, pedig ez az út nem mindig volt kézenfekvő választás számára. Sokáig apácának készült, de más szakmák is előrébb szerepeltek az éneklésnél.

- 10 és 13 éves korom között apáca szerettem volna lenni. Akkor a saját elhatározásomból hittanra mentem, jó volt a lelkemnek, hogy van egy csendesebb világ, ahol elmélkedhetünk, és lehet hinni a csodákban - emlékezett vissza a Best magazinnak.

Ezután eltökélte, az édesapja szakmáját viszi tovább, építésznek készült. Sokszor látta, ahogy apukája műszaki rajzokat készít, ez ugyanúgy beivódott a családjukba, mint a bátyja, Flipper Öcsi által hozott rock and roll.

- Felvettek az építőipari és műszaki szakközépiskolába, de a második év végén közös megegyezéssel távoztam a suliból. Ezután egy gimnáziumban kezdtem elölről mindent, ott érettségiztem.

Egész eddigi életében lezáratlan ügyként tekintett az építészetre. A világjárvány miatti kényszerpihenő alatt aztán újra eszébe jutott, talán most meg tudná valósítani a régi álmot. Magasépítő technikusnak jelentkezett, ám amikor újra koncertezhettek, nem tudott bejárni az órákra, a sok hiányzás miatt innen is mennie kellett.

marót
Fotó: RTL Klub/A Konyhafőnök VIP

Végül egy köztes megoldást választott. A válása után kisfiával, Ádámmal új otthonba költöztek, ahol mindent saját kezűleg újított fel. Így jött az ötlet, elsajátítja a lakberendező-szakmát. El is végzett egy tanfolyamot.

- Kemény időszak van mögöttem, de megérte. Tudom, hogy a bizonytalan zenei pálya mellett a lakberendezés jó alternatíva.

Majka villanyszerelő volt

Majka a stúdiók és a színpad világa előtt teljesen más környezetben kereste a kenyerét: a létra tetején egyensúlyozva, villanyszerelőként végzett. A Győri Ipari Parkban is dolgozott, ám ott hatalmas bakit vétett, egy fénycső miatt milliárdos kárt okozott a megrendelőjének.

Cover-fotó: RTL Klub/ A Konyhafőnök VIP

Ezt is szeretjük