2001-ben szépségkirálynő volt: Kapócs Zsóka ma ezzel foglalkozik

Kapócs Zsóka hat évvel ezelőtt döntött a karrierváltás mellett.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

„Aki mer, az nyer” - szól a mondás. Kapócs Zsóka ezzel valószínűleg tud azonosulni. Hat esztendővel ezelőtt sikeres színésznőként döntött úgy, hogy felépít egy teljesen új karriert. Bár mostani hivatása nem is állhatna távolabb a színpadtól, egy cseppet sem bánta meg a váltást, virágzó vállalkozást hozott létre.

Az már gyerekként kiderült róla, hogy a reflektorfénybe vágyik, így gimnazistaként elkezdett színjátszást tanulni. Először Gór Nagy Mária Színitanodájában, majd a Földessy Margit Színjáték- és Drámastúdióban sajátította el a mesterséget. 

Kapócs Zsóka lakberendezőként dolgozik, és virágdíszeket készít

Mégsem a színpadon indult a pályafutása, az ország szépségkirálynőként ismerte meg a nevét, miután 2001-ben elnyerte a Miss World Hungary címet. Ezután számos darabban feltűnt, valamint a televízióban is megmutathatta magát, például Stohl András oldalán vezethette a Szombat Esti Láz első évadát.

kapócs-zsóka-szombat
Fotó: RTL Klub/Szombat esti láz

2015-ben jött a nagy elhatározás: hátat fordított a szórakoztatóiparnak, és Milánóba utazott lakberendezést tanulni. Évekig álmodta meg luxusotthonok belső tereit, ám a koronavírus-járvány kitörése után ismét újra kellett gondolnia az életét: végül az egyik hobbijából teremtett munkát.

- Négy éve kezdtem először foglalkozni virágdekorációval, nagyon jót tett a lelkemnek. Szívgyógyító folyamat volt, hogy ne őrüljek meg, mert akkor még azon aggódtam, hogy lehet-e gyerekem. Eleinte magamnak készítettem termésekből és üveggömbökből adventi koszorúkat, de idén a visszajelzések miatt elkezdtem kaspókat tölteni száraz- és művirágokkal - mesélte a Hot! magazinnak.

A színésznő ízlésével olyan sokan tudnak azonosulni, hogy nem győzi fogadni a megrendeléseket. Időnként már túl sok is lett a nagy hajtás.

- A terápia bevált, ám közben nyolc kilót fogytam, és sokszor éreztem azt, hogy már nem bírom a munkát; volt, hogy felállni sem tudtam. Bár lakberendezőként dolgozom, most a pandémia a virágdekorációk területére kényszerített, amit nem bánok. (...) Nem akarom, hogy a munkám oda jusson, hogy azért csinálom, mert „kell”. Nem szeretném, ha nyomasztanának a megrendelések: addig csinálom, amíg jól érzem magam!

Magyar szépségkirálynők akkor és most

A szépségkirálynők egy része tud élni a hirtelen jött ismertséggel, a nevükre évtizedek után is mindenki emlékszik, míg másoké pár év után feledésbe merül - néhányan nem is akarnak a rivaldafényben élni. Képes összeállításunkban összegyűjtöttük azokat az ismert, magyar női sztárokat, akik szépségversenyt nyertek, és a mai napig mindenki ismeri őket. Nézd meg, mennyit változtak az évek során! 

Ő volt az 1991-es szépségkirálynő - Az 50 éves Bálint Antónia ennyit változott

Nézegess képeket!

Elolvasom

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük