Magyar sztárok, akiket egy ország gyászol
Az elmúlt években sok legendás művészünktől kellett búcsút vennünk, sokan közülük tragikus hirtelenséggel távoztak.

Dia

 	Zámbó Jimmy (1958-2001) 	A 90-es évek egyik legnépszerűbb énekese négy és fél oktávos hangterjedelmével az egész országot lenyűgözte, és kiérdemelte A Király becenevet. Tragikusan fiatalon bekövetkezett halála a rendőrség szerint baleset volt, ám ez a mai napig megosztja a közvéleményt. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Döbbenetes vallomás! Zámbó Jimmy halála nem baleset volt »

Zámbó Jimmy (1958-2001)

A 90-es évek egyik legnépszerűbb énekese négy és fél oktávos hangterjedelmével az egész országot lenyűgözte, és kiérdemelte A Király becenevet. Tragikusan fiatalon bekövetkezett halála a rendőrség szerint baleset volt, ám ez a mai napig megosztja a közvéleményt.

Kapcsolódó cikk:
Döbbenetes vallomás! Zámbó Jimmy halála nem baleset volt »

Dia

 	Sinkovits Imre (1928-2001) 	A Nemzet Színészének egyik felejthetetlen alakítását A tizedes meg a többiek című filmben láthattuk, emellett évtizedeken át volt meghatározó tagja a Nemzeti Színház társulatának.

Sinkovits Imre (1928-2001)

A Nemzet Színészének egyik felejthetetlen alakítását A tizedes meg a többiek című filmben láthattuk, emellett évtizedeken át volt meghatározó tagja a Nemzeti Színház társulatának.

Dia

Hofi Géza (1936-2002)Minden idők egyik legnépszerűbb magyar humoristája különleges produkcióival önálló stílust teremtett a kabaré műfaján belül.

Hofi Géza (1936-2002)

Minden idők egyik legnépszerűbb magyar humoristája különleges produkcióival önálló stílust teremtett a kabaré műfaján belül.

Dia

Knézy Jenő (1944-2003)Magyarország egyik legismertebb sportriportere és újságírója több évtizedes pályafutása során sportesemények százait közvetítette, köszöntése pedig - Jó estét, jó szurkolást! - méltán vált szállóigévé.

Knézy Jenő (1944-2003)

Magyarország egyik legismertebb sportriportere és újságírója több évtizedes pályafutása során sportesemények százait közvetítette, köszöntése pedig - Jó estét, jó szurkolást! - méltán vált szállóigévé.

Dia

Cserháti Zsuzsa (1948-2003)Magyarország egyik legjobb hangú énekesnőjének fénykora a hetvenes évekre esett, majd mintegy másfél évtizedes kihagyás után a kilencvenes évek egyik legemlékezetesebb visszatérését sikerült megvalósítania.

Cserháti Zsuzsa (1948-2003)

Magyarország egyik legjobb hangú énekesnőjének fénykora a hetvenes évekre esett, majd mintegy másfél évtizedes kihagyás után a kilencvenes évek egyik legemlékezetesebb visszatérését sikerült megvalósítania.

Dia

Bessenyei Ferenc (1919-2004)Több mint fél évszázados pályafutása során a Nemzet Színésze magával ragadó egyéniségével és egyedülálló szerepformálásával nézők tízezreit nyűgözte le megérdemelten. 1997-től lajosmizsei tanyáján élt visszavonultan.

Bessenyei Ferenc (1919-2004)

Több mint fél évszázados pályafutása során a Nemzet Színésze magával ragadó egyéniségével és egyedülálló szerepformálásával nézők tízezreit nyűgözte le megérdemelten. 1997-től lajosmizsei tanyáján élt visszavonultan.

Dia

 	Kaszás Attila (1960-2007) 	Nemzedékének egyik legtehetségesebb színésze volt, akit egyedülálló zenei tehetsége és muzikalitása miatt számos zenés darabban és musicalben is láthattak a nézők.

Kaszás Attila (1960-2007)

Nemzedékének egyik legtehetségesebb színésze volt, akit egyedülálló zenei tehetsége és muzikalitása miatt számos zenés darabban és musicalben is láthattak a nézők.

Dia

Raksányi Gellért (1925-2008)A Szomszédok című sorozat Kutya ura onnan kapta szokatlan becenevét, hogy amikor három éves korában egy vadászaton eltévedt, a vadászkutyák jelezték ezt a hajtóknak.

Raksányi Gellért (1925-2008)

A Szomszédok című sorozat Kutya ura onnan kapta szokatlan becenevét, hogy amikor három éves korában egy vadászaton eltévedt, a vadászkutyák jelezték ezt a hajtóknak.

Dia

 	Antal Imre (1935-2008) 	Zongoraművészként beutazta a világot, ám a 60-as évek végén ízületi gyulladás miatt abba kellett hagynia a zenélést. Ekkor került a televízióba, ahol országos népszerűségre tett szert a Szeszélyes évszakokkal. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Súlyos betegségben elhunyt Antal Imre »

Antal Imre (1935-2008)

Zongoraművészként beutazta a világot, ám a 60-as évek végén ízületi gyulladás miatt abba kellett hagynia a zenélést. Ekkor került a televízióba, ahol országos népszerűségre tett szert a Szeszélyes évszakokkal.

Kapcsolódó cikk:
Súlyos betegségben elhunyt Antal Imre »

Dia

 	Flipper Öcsi (1962-2008) 	Eredeti nevén Jeszenszky Béla Tibor zenélt a Hungária és a Dolly Roll együttesekben, majd a nyolcvanas évek végén megalapított a Step együttest. 1990-ben szólókarrierbe kezdett, utolsó albuma 2001-ben jelent meg Tedd a szívedre a kezed címmel.

Flipper Öcsi (1962-2008)

Eredeti nevén Jeszenszky Béla Tibor zenélt a Hungária és a Dolly Roll együttesekben, majd a nyolcvanas évek végén megalapított a Step együttest. 1990-ben szólókarrierbe kezdett, utolsó albuma 2001-ben jelent meg Tedd a szívedre a kezed címmel.

Dia

 	Selmeczi Roland (1969-2008) 	Főiskolás korában kapott egy szerepet az Angyalbőrben című sorozatban, de láthattuk az Üvegtigrisben is. Hazánk egy legfoglalkoztatottabb szinkronszínésze volt, az ő hangján szólalt meg többek között Antonio Banderas, Brad Pitt és Clive Owen.

Selmeczi Roland (1969-2008)

Főiskolás korában kapott egy szerepet az Angyalbőrben című sorozatban, de láthattuk az Üvegtigrisben is. Hazánk egy legfoglalkoztatottabb szinkronszínésze volt, az ő hangján szólalt meg többek között Antonio Banderas, Brad Pitt és Clive Owen.

Dia

 	Albert Györgyi (1964-2008) 	Hazánk egyik legismertebb újságírója és műsorvezetője pályafutása során olyan sztárokkal készített interjút, mint Gregory Peck, John Travolta, Glenn Close és Madonna, de több alkalommal közvetítette az Oscar-gálát is.

Albert Györgyi (1964-2008)

Hazánk egyik legismertebb újságírója és műsorvezetője pályafutása során olyan sztárokkal készített interjút, mint Gregory Peck, John Travolta, Glenn Close és Madonna, de több alkalommal közvetítette az Oscar-gálát is.

Dia

Körmendi János (1927-2008)A Kossuth-díjas színművész elsősorban komikus- és szatirikus szerepekben kamatoztatta egyedülálló tehetségét, de íróként is sikeresen bemutatkozott.

Körmendi János (1927-2008)

A Kossuth-díjas színművész elsősorban komikus- és szatirikus szerepekben kamatoztatta egyedülálló tehetségét, de íróként is sikeresen bemutatkozott.

Dia

 	Cseh Tamás (1943-2009) 	A népszerű énekes-dalszerző több évtizedes pályafutása során számos gyönyörű lemezzel és önálló zenés esttel örvendeztette meg közönségét. Halálát tüdőrák okozta.

Cseh Tamás (1943-2009)

A népszerű énekes-dalszerző több évtizedes pályafutása során számos gyönyörű lemezzel és önálló zenés esttel örvendeztette meg közönségét. Halálát tüdőrák okozta.

Dia

 	Bujtor István (1942-2009) 	Ötvös Csöpi rendőrnyomozó megformálóját és Bud Spencer állandó magyar hangját az egész ország szerette. Szenvedélyes vitorlás volt, a sportág hatszoros bajnokát is tisztelhettük személyében.

Bujtor István (1942-2009)

Ötvös Csöpi rendőrnyomozó megformálóját és Bud Spencer állandó magyar hangját az egész ország szerette. Szenvedélyes vitorlás volt, a sportág hatszoros bajnokát is tisztelhettük személyében.

Dia

 	Komlós Juci (1919-2011) 	Több mint fél évszázados pályafutása során Komlós Juci hazánk egyik legkiválóbb karakterszínészévé nőtte ki magát, akit a Szomszédok Lenke nénijeként zárt a szívébe az egész ország. 	Kapcsolódó cikk: 	92 évesen elhunyt Komlós Juci »

Komlós Juci (1919-2011)

Több mint fél évszázados pályafutása során Komlós Juci hazánk egyik legkiválóbb karakterszínészévé nőtte ki magát, akit a Szomszédok Lenke nénijeként zárt a szívébe az egész ország.

Kapcsolódó cikk:
92 évesen elhunyt Komlós Juci »

Dia

	Kállai Ferenc (1925-2010)	A nemzet színészétől, Kállai Ferenctől 2010. július 11-én kellett búcsút vennünk. A 85 éves színészóriás A tanú című filmszatíra Pelikán elvtársaként írta be magát örökre a filmtörténetbe.	Kapcsolódó cikk:	2010 legfájóbb magyar veszteségei - Hatalmas űrt hagytak maguk után »

Kállai Ferenc (1925-2010)

A nemzet színészétől, Kállai Ferenctől 2010. július 11-én kellett búcsút vennünk. A 85 éves színészóriás A tanú című filmszatíra Pelikán elvtársaként írta be magát örökre a filmtörténetbe.

Kapcsolódó cikk:
2010 legfájóbb magyar veszteségei - Hatalmas űrt hagytak maguk után »

Dia

 	Bánffy György (1927-2010) 	2010. szeptember 3-án egy újabb legendás színészünk távozott, a 84 éves Bánffy Györgyöt korfui nyaralásán érte végzetes szívroham. A József Attila Színház Kossuth-díjas művészének alakítását több mint ötven játékfilm, jellegzetes hangját több száz emlékezetes meseolvasás és szavalat őrzi.

Bánffy György (1927-2010)

2010. szeptember 3-án egy újabb legendás színészünk távozott, a 84 éves Bánffy Györgyöt korfui nyaralásán érte végzetes szívroham. A József Attila Színház Kossuth-díjas művészének alakítását több mint ötven játékfilm, jellegzetes hangját több száz emlékezetes meseolvasás és szavalat őrzi.

Dia

 	Szenes Iván (1924-2010) 	Minden idők legtermékenyebb magyar szövegírója csaknem kétezer dalszöveget írt, melyeket olyan népszerű előadók vittek sikerre, mint Cserháti Zsuzsa, Harangozó Teri, Szécsi Pál vagy Kovács Kati. Életének 87. évében hunyt el. 	Kapcsolódó cikk: 	Elhunyt Szenes Iván, a Kislány a zongoránál szerzője »

Szenes Iván (1924-2010)

Minden idők legtermékenyebb magyar szövegírója csaknem kétezer dalszöveget írt, melyeket olyan népszerű előadók vittek sikerre, mint Cserháti Zsuzsa, Harangozó Teri, Szécsi Pál vagy Kovács Kati. Életének 87. évében hunyt el.

Kapcsolódó cikk:
Elhunyt Szenes Iván, a Kislány a zongoránál szerzője »

Dia

 	Böröczky József (1948-2011) 	A humorista-előadó a Kamara Varieté, majd a Vidám Színpad társulatának tagja volt, 1992-ben átszerződött a Mikroszkóp Színpadhoz. Rákkal küzdött, a 63 évesen pár hónap alatt győzte le a súlyos betegség. 	Kapcsolódó cikk: 	"Ha csak rágondoltam, jókedvem lett" Böröczky Józsefre emlékeznek kollégái »

Böröczky József (1948-2011)

A humorista-előadó a Kamara Varieté, majd a Vidám Színpad társulatának tagja volt, 1992-ben átszerződött a Mikroszkóp Színpadhoz. Rákkal küzdött, a 63 évesen pár hónap alatt győzte le a súlyos betegség.

Kapcsolódó cikk:
"Ha csak rágondoltam, jókedvem lett" Böröczky Józsefre emlékeznek kollégái »

Dia

 	Bubik István (1958-2004) 	A karakteres színművész a Nemzeti Színháznál kezdte pályafutását, majd 1993-ban a Művész Színházhoz szerződött, 1998-től pedig az Új Színház társulatának volt tagja. Munkásságát többek köt Jászai Mari-díjjal és Érdemes Művész kitüntetést ismerték el. Bubik István 2004. november 28-án, 46 éves korában, tragikus közlekedési balesetben vesztette életét.

Bubik István (1958-2004)

A karakteres színművész a Nemzeti Színháznál kezdte pályafutását, majd 1993-ban a Művész Színházhoz szerződött, 1998-től pedig az Új Színház társulatának volt tagja. Munkásságát többek köt Jászai Mari-díjjal és Érdemes Művész kitüntetést ismerték el. Bubik István 2004. november 28-án, 46 éves korában, tragikus közlekedési balesetben vesztette életét.

Dia

 	Páyer András (1941-2011) 	A sikeres énekes-zeneszerző 69 éves korában, súlyos betegség után halt meg. Az Ó, egy Alfa Romeo és a Gedeon bácsi című számok szerzője és előadója leukémiával küzdött. 	Kapcsolódó cikk: 	"Villámcsapásként ért a halála" Lánya tartja a lelket Payer Öcsi özvegyében »

Páyer András (1941-2011)

A sikeres énekes-zeneszerző 69 éves korában, súlyos betegség után halt meg. Az Ó, egy Alfa Romeo és a Gedeon bácsi című számok szerzője és előadója leukémiával küzdött.

Kapcsolódó cikk:
"Villámcsapásként ért a halála" Lánya tartja a lelket Payer Öcsi özvegyében »

Dia

 	Polgár László (1947-2010) 	Világhírű operaénekesünktől, Polgár Lászlótól 2010. szeptember 19-én kellett búcsút vennünk. A Kossuth- és Grammy-díjas basszista egyedülálló hangját kiemelkedő operafelvételek sora őrzi. A szeretett művészt váratlanul érte a halál, életének 64. évében.

Polgár László (1947-2010)

Világhírű operaénekesünktől, Polgár Lászlótól 2010. szeptember 19-én kellett búcsút vennünk. A Kossuth- és Grammy-díjas basszista egyedülálló hangját kiemelkedő operafelvételek sora őrzi. A szeretett művészt váratlanul érte a halál, életének 64. évében.

Dia

 	Huszár Zsolt (1971-2011) 	Huszár Zsolt, az Új Színház színésze közlekedési balesetben vesztette életét. A 40 éves művész alapító tagja volt a Krétakör társulatnak, játszott Kecskeméten, Debrecenben és Tatabányán, 2003-ban szerződött a budapesti Új Színházhoz. 	Kapcsolódó cikk: 	Képek! A tragikus balesetben elhunyt Huszár Zsolt legemlékezetesebb szerepei »

Huszár Zsolt (1971-2011)

Huszár Zsolt, az Új Színház színésze közlekedési balesetben vesztette életét. A 40 éves művész alapító tagja volt a Krétakör társulatnak, játszott Kecskeméten, Debrecenben és Tatabányán, 2003-ban szerződött a budapesti Új Színházhoz.

Kapcsolódó cikk:
Képek! A tragikus balesetben elhunyt Huszár Zsolt legemlékezetesebb szerepei »

Dia

 	Zenthe Ferenc (1920-2006) 	Az egész országot mélyen megrázta, amikor 2006. július 30-án, 86 éves korában elhunyt a Szomszédok Taki bácsija, azaz Zenthe Ferenc. A Kossuth-díjas színművész halálát tüdőgyulladás okozta. 	Kapcsolódó cikk: 	Zenthe Ferenc, a Szomszédok Taki bácsija

Zenthe Ferenc (1920-2006)

Az egész országot mélyen megrázta, amikor 2006. július 30-án, 86 éves korában elhunyt a Szomszédok Taki bácsija, azaz Zenthe Ferenc. A Kossuth-díjas színművész halálát tüdőgyulladás okozta.

Kapcsolódó cikk:
Zenthe Ferenc, a Szomszédok Taki bácsija

Dia

 	Szakácsi Sándor (1952-2007) 	A közkedvelt színművészt  az utóbbi néhány évben a magyar közönség leginkább a zsémbes Dr. House, azaz Hugh Laurie magyar hangjaként ismerte. Szakácsi a pályafutása során szinte minden nevesebb színházban megfordult , a Szolnoki Szigligeti Színháztól a Nemzetin át a Pesti Magyar Színházig. A bársonyos hangú szinkronszínész 55 évet élt.

Szakácsi Sándor (1952-2007)

A közkedvelt színművészt  az utóbbi néhány évben a magyar közönség leginkább a zsémbes Dr. House, azaz Hugh Laurie magyar hangjaként ismerte. Szakácsi a pályafutása során szinte minden nevesebb színházban megfordult , a Szolnoki Szigligeti Színháztól a Nemzetin át a Pesti Magyar Színházig. A bársonyos hangú szinkronszínész 55 évet élt.

Dia

 	Garas Dezső (1934-2011) 	Hazánk legendás, Kossuth-díjjal és kétszeres Jászai Mari-díjjal elismert színésze rengeteg színpadi- és filmszereppel a háta mögött utolsó éveiben is aktív volt. 77 éves korában, 2011. december 30-án hunyt el. 	Kapcsolódó cikk: 	Felkavaró szavak! Ez volt Garas Dezső utolsó interjúja »

Garas Dezső (1934-2011)

Hazánk legendás, Kossuth-díjjal és kétszeres Jászai Mari-díjjal elismert színésze rengeteg színpadi- és filmszereppel a háta mögött utolsó éveiben is aktív volt. 77 éves korában, 2011. december 30-án hunyt el.

Kapcsolódó cikk:
Felkavaró szavak! Ez volt Garas Dezső utolsó interjúja »

Dia

 	Komár László (1944-2012) 	A magyar Elvis Presley-nek nevezett énekes, aki többek között a Táncoló fekete lakkcipők és a No miss… című slágereket énekelte 67 éves korában, otthonában távozott az élők sorából 2012. október 17-én. 	Kapcsolódó cikk: 	Felesége karjaiban halt meg! Komár László tragikus hirtelenséggel hunyt el »

Komár László (1944-2012)

A magyar Elvis Presley-nek nevezett énekes, aki többek között a Táncoló fekete lakkcipők és a No miss… című slágereket énekelte 67 éves korában, otthonában távozott az élők sorából 2012. október 17-én.

Kapcsolódó cikk:
Felesége karjaiban halt meg! Komár László tragikus hirtelenséggel hunyt el »

Dia

 	Hollósi Frigyes (1941-2012) 	A Kisváros című sorozat legendás Járai őrnagya 71 éves korában 2012. december 5-én halt meg. Számtalan mozi- és tévéfilmben, sorozatban és színházi darabban láthatta a közönség, továbbá szinkronszínészként is keresett volt. 	Kapcsolódó cikk: 	Meghalt a Kisváros sztárja, Hollósi Frigyes

Hollósi Frigyes (1941-2012)

A Kisváros című sorozat legendás Járai őrnagya 71 éves korában 2012. december 5-én halt meg. Számtalan mozi- és tévéfilmben, sorozatban és színházi darabban láthatta a közönség, továbbá szinkronszínészként is keresett volt.

Kapcsolódó cikk:
Meghalt a Kisváros sztárja, Hollósi Frigyes

Dia

	Horváth Sándor (1932-2012)	A Jászai Mari-díjas színész karrierje során végigjárta a hazai vidéki színházakat, míg végül a József Attila Színháznál fejezte be pályafutását. Számtalan filmben tűnt fel, a Szomszédok című sorozatban ő játszotta Géza bácsit. 2012. december 17-én távozott az élők sorából.	Kapcsolódó cikk:	A magyar színészt gyászolja az ország! Elhunyt a Szomszédok Géza bácsija »

Horváth Sándor (1932-2012)

A Jászai Mari-díjas színész karrierje során végigjárta a hazai vidéki színházakat, míg végül a József Attila Színháznál fejezte be pályafutását. Számtalan filmben tűnt fel, a Szomszédok című sorozatban ő játszotta Géza bácsit. 2012. december 17-én távozott az élők sorából.

Kapcsolódó cikk:
A magyar színészt gyászolja az ország! Elhunyt a Szomszédok Géza bácsija »

Fotó: MTI/Ilovszky Béla
Ezt is szeretjük
Fotó: