Felkavaró szavak! Ez volt Garas Dezső utolsó interjúja
Két héttel a halála előtt
Garas Dezső két héttel halála előtt a DTK Show vendége volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Kossuth-díjas Garas Dezső 2011. december 30-án bekövetkezett halála előtt két héttel D. Tóth Krisztának adta utolsó interjúját. A színművész a DTK Show-ban őszintén beszélt a család fontosságáról, a szeretetről, az elfogadásról és Down-szindrómás unokájáról, aki bearanyozta az életét.

- Amikor megtudtuk, csak néztünk egymásra a feleségemmel. Igen, nem tagadom, mély fájdalom volt, de el kellett döntenünk, hogy magunkat szeretjük, vagy a gyerekeket - vallotta utolsó televíziós interjújában Garas Dezső.

Nem szívesen beszélt magánéletéről

A Kossuth-díjas színész soha nem beszélt szívesen a nyilvánosság előtt sem magánéletéről, sem pályájáról, de utolsó interjújában megejtő őszinteséggel mesélt D. Tóth Krisztának arról, hogyan élték meg, hogy várva várt első unokájuk Down-szindrómával született.

Balla Eszter, a Kontroll macilányaként országos hírnévre szert tett fiatal színésznő saját bevallása szerint azért vállalta, hogy a DTK Show-ban beszéljen kislánya betegségéről, mert meg akarta mutatni, hogy a Down-szindrómás gyerekeknek csak családra és szeretetre van szükségük.

- Ha ez megvan, minden megvan - mesélte a színésznő, akinek az elmúlt három évben még erősebb, még szilárdabb lett a kapcsolata férjével, Garas Dániel operatőrrel.

Imádta unokáját

- Ugyanúgy élünk, mint bármelyik másik család, sokat nevetünk és hülyéskedünk, a nagyszülők pedig agyonkényeztetik Emmát - mondta.

A downos gyerekekben túláradó szeretet van, és ezt megerősítette a nagypapa is.

- Az Úr megteremtette a Földet, a hetedik napon megpihent, de egyszer csak rájött, hogy hiányzik a Földről a szeretet. Intett az angyalainak, és a nyolcadik napon lementek a Földre, na, ők voltak a Down-szindrómások - idézte fel Garas Dezső a régi legendát, amelyet Szalay Kriszta színésznő mesélt neki.

A január 5-ei, csütörtök esti DTK Show-ban a néhány napja elhunyt színésszel készült utolsó beszélgetésből az is kiderül, milyen huncutságokra tanította meg a kis Emmát az egyik legnagyobb magyar színészlegenda.

Fotó: MTVA, Zih Zsolt

Ezt is szeretjük