A Barátok köztben ő volt Lóri, a sármos szaxofonos - A 42 éves Magyar Bálint most így néz ki
Magyar Bálint színész, énekes és keresett szinkronhang.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Magyar Bálint emlékezetes szereplője volt a Barátok köztnek. Ő alakította 2001 és 2003 között a sármos szaxofonost, Szilágyi Lórit. Tragikus fordulattal írták ki az RTL Klub sorozatából: hangszerével éppen szerenádot adott szerelmének, Mónikának (Farkasházi Réka), amikor agyvérzést kapott, és meghalt.

A 42 éves színész-énekes a Budafoki Borfesztiválon a Budafoki Pincejárat nevű projekt művészeti vezetőjével, Deutsch Anitával fotózkodot, aki a sorozatban a testvérét, Szilágyi Andreát játszotta. 

A Lentiben született Magyar Bálint a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház stúdiójában tanulta a színészmesterséget, kisebb szerepeket kapott, majd 1999-ben Budapestre költözött. A Szent István Gimnázium konzervatóriuma után elvégezte a Zeneakadémia opera szakát, második diplomáját pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem adásrendező szakán szerezte. Az akadémiai évek alatt került be a Barátok köztbe.

- Nem is én akartam elmenni a válogatásra, a nővérem javasolta. Amikor végzett színistúdiósként, orromat felhúzva azt mondtam, hogy a Barátok köztben én biztos nem fogok szerepelni, akkor két dolgot kérdezett: van-e pénzed, és lesz-e mit enned. Mind a kettőre azt válaszoltam, hogy nincs és nem, mire azt mondta, akkor menjek el a válogatásra. Akárki akármit mond, a Barátok közt nagyon jó ugródeszka. 

Szilágyi Paliként és sorozatbeli testvéreivel, Palival illetve Andreával.
Szilágyi Paliként és sorozatbeli testvéreivel, Palival illetve Andreával.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Szerintem ez csak egy csak szakasz annak az életében is, aki már húsz éve játszik benne. Senkit nem minősítek, azt gondolom, vannak szakaszok, amikben az ember hosszabban ott ragad, és továbblép.  De mindig kell egy esély, hogy továbblépj, tovább építsd magad. Én ezen elég hamar átestem, hiszen választanom kellet a Zeneakadémia és a Barátok közt között, mert valamiért nem szívelték, hogy a televízióban ilyen kereskedelmi műsorban szerepelek - mesélte unlimited YouTube-csatornáján

A Barátok közt után szerepelt a köztévé Haction című sorozatában, és láthattuk a 2011-es, A sas című amerikai-angol történelmi kalandfilmben, ami egy római légióról szól, és egyes jeleneteit Magyarországon vették fel, valamint a 2017-es, HHhH - Himmler agyát Heydrichnek hívják című háborús drámában, amit Prágában és Budapesten forgattak. 

Sok zenés darabban lépett színpadra, így Az Operaház fantomjában, a Kabaréban vagy A Három testőrben is, és közreműködött a Best of Webber című előadásban is. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Magyar Bálint sokat szinkronizál, olyan külföldi sorozatokból lehet ismerős a hangja, mint a Smallville, a Vészhelyzet, a Tuti gimi, a Castle, a Hawaii Five-0 vagy a Hetedik mennyország. A Jégvarázsban ő volt Kristoff, A Madagaszkár pingvinjeiben Mort, az egérmaki. Ő a Müpa, a Művészetek Palotája hangja is. 

- Mindig azt mondom, hogy ha furcsa vagy buta vagy hülye hangokra van szükség egy rajzfilmben, akkor mindig engem hívnak, mert a hangom rugalmas. Az egyik pillanatban klasszikust énekelek, a másikban fejhangon vinnyogok. Annyi mindent kell a torkommal csinálnom, hogy edzésben van. Egyik kedvencem Elmo, a Szezám utcából. Ő minden, csak nem klasszikus. Sokan kérdezik, nem fárasztó-e. Nem, hisz kizárólag csak fejhangra van szükség órákon keresztül - árulta el a YouTube-interjúban. 

magyar-balint-group-n-swing
Fotó: groupnswing.com

2015-ben ő váltotta Gájer Bálint énekest a Group'n'Swing zenekarban, amelytől közel négy év után búcsúzott. 

- Sokat tanultam magamról ez alatt az idő alatt, és mint minden tanulási folyamatban, most itt az idő, hogy továbblépjek. Rengeteg felfedeznivaló van még számomra, ezért muszáj függetlenné válnom, hogy a zenekar jövőbeli terveit ne keresztezzék az enyéim, én pedig teljes erőbedobással a saját céljaimra szentelhessem az időm. Köszönöm a Group’n’Swingnek, hogy befogadott, hogy tanulhattam általuk magamról és a csapatmunkáról - mondta a zenekar közleményében 2018-ban.

magyar-balin-200-elso
Fotó: VIASAT3/Labancz Viktória

Magyar Bálint 2019 októberében a VIASAT3 200 első randi című napi sorozatában tért vissza a képernyőre. A 42 éves színész ezúttal egy rosszfiú bőrébe bújhat, az általa alakított karakter kicsit sem hasonlít rá, ő nem taposna át senkin. 

A Barátok közt jóképű tinisztárjai egykor és most

A Barátok közt fiatal nézőinek nagy kedvencei a tinisztárok voltak, akik közül az elmúlt két évtizedben számos nagyon jóképű srác tűnt fel a sorozatban az elmúlt húsz évben. Képes összeállításunkban megnézheted, mennyit változtak a szívtiprók. 

Ezt is szeretjük