Liptai Claudia arca magáért beszél: ilyen még az életben nem történt vele

Liptai Claudia nem gondolta, hogy őt még meg tudják lépni, de a Mestercukrász első, hétfői adásában sikerült.

mestercukrasz-otto-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június 28-án, hétfőn este elindult a Mestercukrász – az édesszájú Konyhafőnök. Az RTL Klub trendi cukrászversenyében 16 mindenre elszánt hobbicukrász küzd meg egymással, közülük ezen a héten nyolcat ismerhetnek meg a nézők: Roland, Zsüliett, Dodi, Ottó, Nóra, Diána, Ádám és Zsizsi áll a pultok mögé. 

A versenyzők minden adásban két feladatot kapnak, a leggyengébben teljesítő a nap végén kiesik, de aki nagyot villant, és bebizonyítja, hogy van benne tudás és kreativitás, arra a verseny legvégén a Mestercukrász cím és az ötmillió forintos fődíj vár

Liptai Claudiát meglepte a Mestercukrász versenyzője, Ottó

A versenyzők sorsáról kőkemény szakmai zsűri dönt. Enzsöl Balázs cukrászséf a nemzetközi cukrásztrendek mestere. Barcelonában él és alkot, de dolgozott már New Yorktól Balin át Szingapúrig a világ számos országában, ahol hotelek, cukrászdák és Michelin-csillagos éttermek desszertkínálatát újította meg. 

mestercukrasz-zsuri
Fotó: RTL Magyarország/Sárosi Zoltán

A zsűri másik tagja Juhos József mestercukrász, a magyar cukrászat ikonikus alakja. Évtizedekig vezette az ország legnívósabb cukrászatait, és a szakma megkerülhetetlen forradalmasítójaként szívügyének tekinti a hagyományos desszertek kreatív megújítását.

A cikk az ajánló után folytatódik

A műsor házigazdája és egyúttal harmadik zsűritagja a cukrász végzettséggel is rendelkező műsorvezető, Liptai Claudia, aki az egyik versenyzőt, Ottót hamar a szívébe zárta, már az első adásban azt mondta, bárhol végez is, az övé lesz a legszórakoztatóbb figura cím. Ő volt az, aki az első feladat után hatalmas meglepetést is okozott a 47 éves sztárnak. 

mestercukrasz-otto
Fotó: RTL Magyarország/Tulok András

A versenyzőknek első feladatként saját bemutatkozó desszertjüket kellet elkészíteniük két és fél óra alatt. Ottó az Alíz Csodaországban című meseregényből inspirálódott, és a Bolondos Kalapos kalapja nevet adta a tortájának, aminek kóstolásakor Liptai Claudia döbbenten kijelentette, hogy a belseje még meleg. 

liptai-claudia
Fotó: RTL Klub/Mestercukrász

- Pedig nem kelt tészta, hűtőben is volt. Sokat vártam, én voltam az utolsó - mentegette magát Ottó fülig érő vigyorral. 

Nem tudtam, hogy meg tudnak lepni.

- Ennél nagyobb meglepetés, mint hogy egy torta, ami elkészült már rég, hűtőben is volt… és még finom is - bukott ki Liptai Claudiából, amikor a nevetéstől meg tudott szólalni. – Ottó, hazaviszlek, olyan édes vagy, mint a tortád! 

liptai-claudia-mestercukrasz
Fotó: RTL Klub/Mestercukrász

A műsorvezető azt mondta, egyébként jó íze van a tortának, ő szereti a kesernyésebb csokoládét, Enzsöl Balázs viszont kifogásolta, hogy a piskóta alja megégett. 

- Amikor megvágtam, már lehetett érezni ezt az égett szagot. Ha te elmész egy étterembe vagy cukrászdába, és egy ilyet eléd raknának, hol kötne ki? - kérdezte, és amikor azt a választ kapta, hogy "a kukában", a kóstolásra vágott tortaszelet is a szemetesben landolt. 

enzsol-balazs
Fotó: RTL Magyarország/Tulok András

A második fordulóban a versenyzőknek Enzsöl Balázs pályafutásának egyik ikonikus tányérdesszertjét, a kilenc elemből álló Fox tartot kellett szimultán elkészíteniük a cukrászséffel 120 perc alatt. Az első nap végén Zsüliett és Diána került a kiesés szélére, közülük Diáról ítélte úgy a zsűri, hogy el kell hagynia a versenyt. 

Wossala Rozina fogyása után

A 2014-es A Konyhafőnök második helyezettje, aki 2017-ben saját éttermet nyitott, 2020-ban életmódot váltott, és rálelt egy olyan diétára, amivel kilenc hónap alatt 11 kilót fogyott, és amit módosításokkal ma is alkalmaz. A kommentelők úgy vélik, látványos Wossala Rozina fogyása, ami a frizuraváltással együtt azt is eredményezte szerintük, hogy sokkal nőiesebb lett.

Cover-fotó: RTL Magyarország/Tulok András

Ezt is szeretjük