A Fekete vonat énekese hagymaföldeken dolgozott a zenekar feloszlása után

L. L. Junior 2001-ben hagyta ott a Fekete vonatot, és Kanadába költözött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

L. L. Junior mindössze 15, Mohamed Fatima 16 éves volt, amikor 1997-ben Beattel együtt megalapították a Fekete vonat nevű hiphopegyüttest. A zenekar nevével megegyező első albumuk 1998 szeptemberében jelent meg. Ezt követte a következő évben A város másik oldalán, 2001-ben a Harlemi éjszakák, 2004-ben a Még várj. Két platina- és egy aranylemezt is kaptak.

Az együttes neve arról a '60-as években közismert vonatról kapta a nevét, amely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indult Budapestre, és azon utaztak a Pesten dolgozó munkás romák. 

Ezért hagyta ott a Fekete vonatot

A Fekete vonat tagjai is szerettek volna kitörni szerény életkörülményeik közül és kamatoztatni zenei tehetségüket. L. L. Junior a 95.8 Sláger FM-en azt mesélte, nagyon szegények voltak, de tele voltak ambícióval, és jó volt az időzítés, amikor a formációval berobbantak. Szárnyaltak, az énekes mégis úgy döntött, kiszáll, és 2001-ben Kanadában próbált szerencsét. 

- Én akartam kiszállni, kicsit meg is fáradtunk. Szerettem volna továbbmenni a show irányába, mást szerettem volna. Ezt az irányt már nem tudtuk összeegyeztetni, pláne, hogy mindezek mellett én tanulni, tapasztalni is szerettem volna. Ezért úgy döntöttem, hogy kimegyek Kanadába. Voltak könnyek, volt vita az elválásnál, de nekem akkor már megvolt a repjegyem, tudtam, hogy ezt akarom - mondta a Hazai Slágerben a 39 éves zenész. 

A cikk az ajánló után folytatódik

200 dollárral a zsebében, politikai menekültként ment a tengerentúlra. Az itthoni zenei életben elért sikerei Kanadában semmit nem jelentettek, sokféle kétkezi munkát elvállalt. 

Megannyi platinalemez után hagymaföldeken dolgoztam a kolumbiaiakkal.

Aztán vállalkoztam, de voltam szórólapos és pizzafutár is. A legtöbbet a menekülteknek segítettem tolmácsolni. Egyedül mentem, megtapasztaltam, hogyan lehet boldogulni a nagyvilágban. Túl kellett élni, meg kellett felelni. Nekem ez egy vérfrissítés volt akkor - árulta el az énekes. 

l-l-junior
Fotó: Sláger FM

L. L. Junior aztán egyre inkább szenvedett a honvágytól, így úgy döntött, egy év után hazaköltözik. 

- Elkezdtem álmodni az otthonomról, a Király utcáról, álmomban ott sétáltam. Olyan erős lett ez a honvágy, hogy két nap alatt felszámoltam az ottani életem, és hazaköltöztem - mesélte Abaházi Csabának.

2002-ben Köszönöm Nektek címmel jelent meg első szólóalbuma, amelyről három kislemez került a boltok polcaira: a Raggamoffin, a Hogy mondjam el és a Korkorro.

Így néz ki ma Mohamed Fatima 

Mohamed Fatima a Fekete vonat feloszlását követően Londonba költözött, 2012-ben jött vissza Magyarországra, és indult a TV2 The Voice című tehetségkutatójában, egy év múlva pedig A Dalban is. Kíváncsi vagy, mit csinál napjainkban?

Ezt is szeretjük