Kulka János legendás vígjátékban tér vissza - Bodrogival és Csákányi Eszterrel játszik
Kulka János is szerepel a Szegedi Szabadtéri Játékok 2019-es nyitódarabjában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén májusban úgy tűnt, Kulka Jánost többet már nem láthatja színdarabban a közönség, miután a 2016 áprilisában stroke-ot kapott színész felmondott a Katona József Színházban. A hatvanéves művésznek újra kellett tanulnia beszélni és olvasni is, ezért döntött úgy, hogy visszavonul. Azt nyilatkozta, hogy filmekben viszont szívesen elvállalna kisebb szerepeket. Ma kiderült, mégsem int búcsút teljesen a színpadnak, a Szegedi Szabadtéri Játékok nyitódarabjában is szerepel 2019 júliusában. 

A teljesen megújult Újszegedi Szabadtéri Színpadot a szarkasztikus humorú, Don Juan című vígjátékkal avatják fel 2019. július 19-én. A címszereplőt Jakab Tamás eleveníti meg, az elcsábított apácát, Donna Elvirát, aki inkább választotta Don Juant férjnek, mint a zárdaéletet, Csákányi Eszter alakítja. Don Juan apját, Don Louis-t a Szegedi Szabadtérin is sok szerepben megszeretett Nemzet Színésze, a Kossuth-díjas Bodrogi Gyula alakítja.

Kulka János a meggyilkolt kormányzót és kőszobrát formálja meg. A helyiek szívének különösen kedves a művész, hiszen ebben a városban töltötte gyerekkorát, valamint sokan emlékezhetnek rá III. Richárdként a 16 évvel ezelőtti Dóm téri előadásból is.

kulka-janos-x
Fotó: InterCom

A hatvanéves színész a Dollár Papa Gyermekei nevű független alkotói csoport egyik darabjában is szerepelni fog 2019-ben: Móricz Zsigmond Árvácskájában kapott szerepet, melyet a tervek szerint először január 31-én és február 1-jén láthat a közönség a Trafóban.

Kulka János azt már többször is nyilatkozta, hogy filmekben továbbra is nagyon szívesen szerepelne. November 1-jén mutatták be a Liza, a rókatündér rendezőjének, Ujj Mészáros Károlynak az új filmjét: az X - A rendszerből törölve című thrillerben Kulkának is van egy néma szerepe, emellett november 13-án a TV2 Bogaras szülők című sorozatában is láthatták a nézők, Csákányi Eszter férjét alakította. 

Ezt is szeretjük