Kovács P. József betegen gyászol: 50 közös év után hunyt el felesége, Marietta
Kovács P. József decemberben veszítette el a feleségét, és ő maga is betegséggel küzd.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács P. József a Magyar Televízió egyik legkedveltebb bemondója volt. 1962-ben került a Televízióhoz, gálaműsorok, ünnepi hangversenyek, vetélkedők konferansziéja, portréinterjúk riportere és irodalmi műsorok előadója, évtizedekig a TV Híradó hírolvasója volt, emellett a Magyar Rádió műsorvezetőjeként is hallhattuk.

42 év után, 2001-ben önként távozott a Magyar Televíziótól. A magánéletben is hűséges volt, feleségével ötven évig éltek nagy szeretetben és harmóniában. 

Kovács P. József betegséggel küzd

A legendás tévés tavaly karácsonykor tudatta Marietta Facebook-oldalán, hogy elhunyt a társa, élete fele. "A vigasz két nagyszerű gyermekünk és négy unokánk, de őt pótolni nem lehet. Fájdalmamat enyhítik meleg, szerető, baráti soraitok" - írta akkor. 

Kovács P. József 1979-ben a Magyar Rádió stúdiójában.
Kovács P. József 1979-ben a Magyar Rádió stúdiójában.
Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Fia, Kovács Kristóf is ismert televíziós körökben, különböző show-műsorok, így az Esti Showder, az Activity Show, a Szulák Andrea Show vagy a Showder Klub producere volt. 2008-ban a közkedvelt budai étterem, a Déryné bisztró tulajdonosa lett.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kovács P. Józsefet jelenleg sem a fia, sem a lánya nem látogathatja, a világjárvány miatt egyedül gyászol, és küzd súlyos betegségével. Azt mondta, az elmúlt hónapokban mindent megtett, hogy megóvja és meggyógyítsa imádott feleségét, közben nem foglalkozott saját magával és a panaszaival. 

- Csak az volt a fontos, hogy a párom egészséges legyen. A sors elvette őt tőlem, és egyszerűen képtelen vagyok az elvesztéséről, a hiányáról beszélni. Nem megy… Ugyanakkor most oda kell figyelnem magamra, mert kezelésre szorulok, így aztán még a koronavírus elleni vakcinát sem kaphatom meg. Alaposan próbára tesz az élet… - nyilatkozta a Blikknek

2002. augusztus 30-án a sajtószabadság védelme érdekében hirdetett demonstráción a Magyar Televízió Szabadság téri székháza előtt.
2002. augusztus 30-án a sajtószabadság védelme érdekében hirdetett demonstráción a Magyar Televízió Szabadság téri székháza előtt.
Fotó: MTI_Rózsahegyi Tibo

A kutyája van vele Tihanyban, ahol jó ideje él, vele sétálgatva élvezi a település és a környező táj gyönyörű látványát. 

- Néha átnézek a túlpartra, és látom szemben Zamárdit, Földvárt és azt a tündéri települést, Kőröshegyet. Merthogy ott, abban a kis templomban kereszteltettük meg annak idején a lányunkat és a fiunkat. Csak a múltidézés maradt nekem - mesélte a júliusban 80. születésnapját ünneplő sztár. 

Mi lett a Magyar Televízió bemondónőivel?

Lőrincz Gabriella 1982-ben debütált a képernyőn, először bemondó, majd műsorvezető lett, illetve szerkesztő. A képernyőt 25 év után, 2008 elején hagyta ott. Döntése tudatos volt, és közös megegyezésen alapult. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott ő és a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Ezt is szeretjük