Bay Éva esküvői fotója: a bemondónő várandósan ment férjhez 1985-ben
Bay Éva fia a boldogító igen kimondásakor mozdult meg először a pocakjában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bay Éva 1976-ban lett a Magyar Televízió bemondónője, több mint két évtizeden keresztül, 1999-ig a köztévé több produkciójában láthattuk műsorvezetőként. 2011-ig ő volt a hatoslottó-sorsolás háziasszonya is - akkor az RTL Klubon a fiának adta át a stafétabotot. 

1985-ben már várandós volt, amikor férjhez ment, a fia éppen a boldogító igen kimondásakor mozdult meg a pocakjában. 

Bay Éva esküvője

A 68 éves tévés és családja nemrég több évfordulót is ünnepelhetett: 36 éve ment hozzá élete szerelméhez, egy éve pedig újabb nagy változás állt be az életében. Bay Éva és férje esküvője rendkívül egyszerűen indult, azonban végül mégis nagyon különleges pillanattal ajándékozta meg őt és Marczali Lászlót, egykori párbajtőrbajnokot, a Magyar Televízió operatőrét, rendezőjét. 

Bay Éva az esküvőjén
Bay Éva az esküvőjén

- 1985-ben Laci épp Franciaországban dolgozott, én pedig már várandós voltam a fiunkkal. Én nem akartam újra férjhez menni, hiszen mindketten voltunk már házasok, de a férjem úgy volt vele, hogy mégiscsak legyen hivatalos a kapcsolatunk, ha más nem, a gyerek miatt mindenképpen. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A férje arra kérte, hogy amíg ő forgat, Bay Éva szervezze meg az esküvőt. A tanácson kapott is időpontot a férje hazaérkezésének másnapjára. Marczali Lászlót a reptéren szembesítettem vele, hogy holnap esküvőjük lesz. A férfi aznap is dolgozott, így ebédidőben ejtették meg a ceremóniát. 

Bay Éva és Marczali László négy hónapos kisfiukkal, az ifj. Marczali Lászlóval.
Bay Éva és Marczali László négy hónapos kisfiukkal, az ifj. Marczali Lászlóval.

- A tanúja a szerkesztő srác volt, akivel Franciaországban együtt dolgoztak, de elfelejtette, hogy aznap lesz a szertartás, így én vittem neki otthonról egy inget, zakót és nyakkendőt. A szertatáson pedig igazi csoda történt: ahogy kimondtuk az igent, a fiunk megmozdult a pocakomban, akkor először éreztem. Azóta minden alkalommal felhívom ezen a napon, és boldog megmozdulás napját kívánok neki. A mai napig könnybe lábad a szemem, ha erre gondolok - mesélte meghatódva Bay Éva, aki az egyik kedvenc, kék fellépőruhájában mondta ki az igent.

A legendás tévés számára nagyon fontosak az évfordulók, szeret megemlékezni róluk. Azt is megünnepelte a családjával együtt, hogy pont egy éve gyökeresen megváltozott az élete, amikor lefogyott egy étvágycsökkentő gyógynövénykeverék segítségével. 

bay-eva
Fotó: Bielik István

- Azóta rengeteg minden történt velem, szinte teljesen felfordult az életem, annyi új lehetőség talált meg. Van azonban, ami örök: a férjem szeretete, nemrég ünnepeltük a 36. házassági évfordulónkat.

Mi lett a Magyar Televízió bemondónőivel?

Lőrincz Gabriella 1982-ben debütált a képernyőn, először bemondó, majd műsorvezető lett, illetve szerkesztő. A képernyőt 25 év után, 2008 elején hagyta ott. Döntése tudatos volt, és közös megegyezésen alapult. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott ő és a Magyar Televízió népszerű bemondónői.

Ezt is szeretjük