Koncz Zsuzsa a Ki mit tud? után sem énekesnő akart lenni: az álomhivatásában sosem dolgozhatott
Koncz Zsuzsa hiába volt már országosan ismert, civil szakmára vágyott. Meglepő, miért maradt mégis a zenénél.

koncz-zsuzsa-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak olyan sztárok, akik egészen kisgyermekkoruktól tudják, a show-bizniszbe vágynak, de akad az ellenkezőjére is példa. Koncz Zsuzsa hiába nem akart énekesnő lenni, a sors ezt az utat szánta neki.

Karrierje 15 évesen kezdődött a Ki mit tud? színpadán, de már jóval korábban megmutatkozott, van érzéke a zenéhez. Mindig énekelt: az iskolában a szünetekben ezzel szórakoztatta a társait, és a tanárai is számtalanszor kérték, adjon elő egy-egy dalt.

Koncz Zsuzsa énekesnő

Osztálytársnőjével és barátnőjével, Gergely Ágival együtt indultak el a tehetségkutatón, ahol nagy sikert arattak. A Gézengúz című dallal egészen a második helyig meneteltek.

A tévés szereplése után hiába lett egy csapásra országosan ismert, meg sem fordult a fejében, hogy az előadói szakma legyen az életcélja.

- Nem énekesnőnek készültem. 14 éves koromtól a nyári szünetekben dolgoztam. Voltam "lóti-futi” minisztériumban, kutatóintézetben, dolgoztam tanácsnál anyakönyvi hivatalban - ecsetelte a Best magazinnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A gimnázium befejezése után a zenélés mellett elindult az álomhivatásához vezető úton: jogi pályára készült, ám ezen a területen végül sosem dolgozhatott.

- Érettségi után a jogi egyetemen folytattam, de úgy két és fél év után az államigazgatási jogba beletört a bicskám. Nem hagytam abba azonnal, ám a Jelbeszéd című lemezem betiltása segített a döntésben, hogy "mi legyek, ha nagy leszek”.

koncz
Fotó: RTL Klub/Fókusz

Az akkori rendszer betiltotta az albumot, mert veszélyesnek ítélték. Úgy gondolta, ez a döntés egyszerre fontossá tette a tevékenységét a zenében. Otthagyta az egyetemet, hogy teljesen az énekesnői munkásságára koncentrálhasson.

Kovács Kati eredeti végzettsége

Kovács Kati minden idők egyik leghíresebb magyar énekesnője. Kevesen tudják, hogy mielőtt híres lett, nemes hivatást választott magának.

Nem ő az egyetlen olyan hazai sztár, aki civil pályára készült szórakoztatóipari karrierje előtt. Képes összeállításunkban megmutatjuk, kik azok.

Cover-fotó: MTI/Mohai Balázs

Ezt is szeretjük