Hogyan gondozd a kölyökkutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Biztosíts kölyökkutyádnak egészséges életkezdést. A ROYAL CANIN® Puppy tartalmazza az egészséges fejlődéshez szükséges megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat.

Kölyökkutya gondozása
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rendszeres ápolás olyan jó szokás, amelyhez minél hamarabb érdemes  hozzászoktatni a kölyökkutyát . Ez segíti bőrének és szőrzetének egészségét, valamint javítja a kötődést közöttetek. Így nagyobb valószínűséggel korán észlelhetsz minden olyan egészségügyi problémát, mint például a külső paraziták, a bőrelváltozások vagy fokozott  érzékenység. 

Ápolás és egészség

A legtöbb kutya szívesen veszi, ha ápolják, ha már ahhoz korábban hozzászokott, de soha nem késő elkezdeni! Kezdd el a fogai ápolását fiatalkorában, így a kölyök megszokja, hogy fogait kutyáknak tervezett fogkefével és fogkrémmel tisztítod.

840x560 5 (1)

Próbáld meg hetente többször ezt is. Keressétek fel állatorvosotokat a védőoltások miatt, és ellenőriztesd, hogy el van-e látva mikrochippel, ami kötelező. A megfelelő oltások segítenek megelőzni a fertőző és néha halálos betegségeket. Egyesek kötelezők, míg mások ajánlottak. Az oltási programot általában 6-8 hetes korban kell megkezdeni, és követni kell az állatorvos által előírt protokollt. Fontos a rendszeresen elvégzett féregtelenítés is. Kérdezd állatorvosodat a külső élősködők elleni védelemről is: ne feledd el, hogy a kölyköt a bolháktól és a kullancsoktól meg kell védeni. A megfelelő hatékonyság érdekében nemcsak a kutyát, hanem a környezetét is kezelni kell. Vedd fontolóra az ivartalanítás lehetőségét. A döntéshez mérlegelni célszerű az ivartalanítás esetleges előnyeit a kutyád jövőbeli tenyészthetőségéhez képest.

Kiképzés

A jó viselkedést és engedelmességet meg kell tanítani minden házi kedvencnek. A kutya nevelését a lehető legkorábban el kell kezdeni, amikor a kölyökkutya életkori sajátossága a kiváló tanulási képesség. A Te és mások érdekében a kutyádnak meg kell értenie az együttélés alapvető szabályait. Bátran kérj szakmai segítséget a kutya kiképzését illetően. Sok kutyaklub, kutyaiskola vagy kutyakiképző szakember segíthet a kölyökkutya tanításában és nevelésében. A tanítás fontos része a jutalmazás, amely simogatás és jutalomfalatok segítségével történjen. A Royal Canin erre az EDUC nevű, alacsony kalóriatartalmú vitamindús táplálékkiegészítőjét ajánlja.

840x560 6 (1)

A kölyökkutya hazahozatala előtt rengeteg információ szerezhető be, ideértve az összes olyan dolgot, amelyek segítenek abban, hogy egészségét és jóllétét biztosítani lehessen. A megfelelő intézkedések megtétele könnyebbé fogja tenni  közös életeteket, ha kérdéseid vannak, állatorvosod tanácsot tud adni, és támogatást fog nyújtani.

(Képek forrása: Royal Canin)

Ezt is szeretjük