Kocsis Tibor egy férfival él együtt: másságát ezért most vállalta fel a 2011-es X-Faktor győztese

Kocsis Tibor negyvenévesen elérkezettnek érezte az időt a coming outhoz: először beszélt másságáról.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kocsis Tibor a Megasztár első évadának élő show-járól csak egy kevéssel csúszott le, a 2007-es Csillag Születikben az ötödik helyig jutott, de a 2011-es X-Faktor meghozta számára a várva várt sikert: az RTL Klub tehetségkutatójának második évadát Malek Miklós mentoráltjaként ő nyerte meg.

Az elmúlt tíz évben külsőre is rengeteget változott: a vékony, magas fiatalember, aki gyerekkorában súlyproblémákkal küzdött, és néha 100 kilónál is többet mutatott alatta a mérleg, mára szakállt és izmokat növesztett. 

Kocsis Tibor coming outja

Még valami változott tíz év alatt: az énekes negyvenévesen már nem akart tovább várni, elérkezettnek érezte az időt a coming outhoz: D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában felvállalta másságát, és elárulta, hogy évek óta egy férfival él.

"Vannak beszélgetések, amelyekre nehéz sort keríteni, mégis meg kell tenned annak érdekében, hogy békére lelj az életedben. Ezért ültem be D. Tóth Kriszta mellé az autóba, és meséltem hosszasan a magánéletem olyan részleteiről, amelyekről még soha nem beszéltem nyilvánosan. Jubileumi év ez: kereken 10 évvel ezelőtt nyertem meg az X-Faktort, ráadásul idén lettem 40 éves - nem akarok tovább várni.

Boldog vagyok, szerencsés és határozottan megkönnyebbültem! Köszönöm mindezt azoknak, akik körülvesznek és szeretnek, a páromnak, a családomnak és a barátaimnak. És köszönöm nektek is, akik olvassátok ezeket a sorokat, követtek, és hiszem, hogy a jövőben is mellettem lesztek, hallgatjátok a dalaimat és eljöttök a koncertekre! Nem magamra szeretném felhívni a figyelmet, hanem valamire, ami az életem része, és még nagyon sokak számára az, csak nem akarnak, vagy nem mernek róla beszélni.

Büszke vagyok erre a beszélgetésre, és remélem, sokak merítenek erőt belőle. Ha egy embernek adtam ezzel valamit, akkor is megérte. De sokaknak szeretnék, mert mindenkinek joga van ahhoz, hogy őszintén élhessen, és igazán boldog legyen - én ebben hiszek!" - írta közösségi oldalán. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Kocsis Tibor D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorában beszélt először arról, hogy az életének elmúlt tíz éve valamilyen szinten a nyilvánosság előtt zajlott, a magánélete bizonyos részleteibe is beavatott kiválasztott embereket, így a családtagjai, a barátai, a szakma egy része mindent tud róla, de a széles nyilvánosságot nem avatta be egy fontos dologgal kapcsolatban, mert ugyan a teher és a nyomás nagy volt rajta, egy férfinak erről nem könnyű beszélni. 

Én egy férfival élek együtt, és nagyon boldog párkapcsolatban vagyok már hosszú évek óta.

Szerelemben, boldogságban, teljesen normális, átlagos párkapcsolatban egy másik párkapcsolathoz képest. (…) Most akkor mondjuk ki, hogy meleg vagyok, használjuk ezt a szót, ki szereti, ki nem szereti, ez az igazság - mondta szemmel láthatóan nagyon izgulva. 

László nevű párját eddig sem rejtegette a nyilvánosság előtt, mindig párjaként mutatta be, az Instagram-oldalán is rendszeresen posztolt vele közös képeket - érdekes módon mindig azokra a fotókra érkezik a legtöbb lájk, amelyeken együtt szerepelnek. Aki tehát tud olvasni a sorok között, szerinte rájöhetett arra, hogy egy férfival él együtt. 

Én csak simán nem mondtam ki. Nem hazudoztam.

Azt mondta, a sajtóval kapcsolatban sem volt negatív tapasztalata, szerinte minden szerkesztőségben tudott róla minimum egy ember, hogy ő meleg, de sosem faggatták ezzel kapcsolatban. Most mégis úgy döntött, felvállalja másságát, mert már belefáradt a mellébeszélésbe, az elhallgatásba, hogy kerülgetni kell a témát. 

- Szeretnék jó példával előállni. (…) Nem magamat mutogatni, nem provokálni, nem propaganda az egész, hanem én, Kocsis Tibor, akit ismer egy ország vagy az országból valahányan, egyébként meleg vagyok.

Danics Dóra, az X-Faktor első női győztese

Danics Dóra 2012-ben, az X-Faktor harmadik évadában a Mentorok Házáig jutott, de nem adta fel az álmait, a következő évben is jelentkezett az RTL Klub tehetségkutatójába, amit aztán meg is nyert, ő lett a magyar széria első női győztese. A műsor óta eltelt években rengeteget változott a stílusa, nemcsak a zenében próbált ki több műfajt, megjelenésében is kísérletezett. 

Ezt is szeretjük