A Kócbabák ennyit változtak 50 év alatt: Csepregi Éva, Marcellina és Fábián Éva újra együtt

A Kócbabák nevű formáció az 1972-es Ki mit tud? miatt alapult meg. Ők voltak hazánk első lányzenekara.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Kócbabák tagjait 2022-ben sem kell bemutatni senkinek: Csepregi Éva a Neoton Família élén lett hazánk egyik legismertebb énekesnője, Marcellina a ’80-as évek magyar szexszimbólumaként vonult be a köztudatba, és Fábián Éva is a korszak kedvelt előadója volt.

Még valami közös a három művésznőben: a mai napig mindannyian a zenének élnek, azonban ez idáig nem sűrűn keresztezték egymást az útjaik. 

A Kócbabák 2022-ben

A Life TV Ébredj velünk! című műsorában hosszú évek után láthattuk őket először egy kanapén. Az újraegyesülés hátterében különleges apropó áll, idén ötven éve, hogy az 1972-es Ki mit tud? miatt összeállt a zenekar, mint hazánk első lánytriója.

A Kócbabák az 1972-es Ki mit tud? színpadán. Balról jobbra: Marcellina, Fábián Éva és Csepregi Éva.
A Kócbabák az 1972-es Ki mit tud? színpadán. Balról jobbra: Marcellina, Fábián Éva és Csepregi Éva.
Fotó: Life Tv/Ébredj velünk!

Mindannyian Hoffmann Ödön tanítványai voltak, az együttes is az ő gondozásában alapult meg. Bár a tehetségkutatónak köszönhetően nagy népszerűségre tettek szert, az alapcsapat mindössze egy évig zenélt együtt.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

- Így hármasban egy évig voltunk együtt. A Ki mit tud?-ra alakultunk meg, végigcsináltuk az összes fordulót. Nem volt egyszerű, hiszen a területitől a kerületin át az országosig mindent végigcsináltunk, és utána kerültünk be a tévébe, ami szintén három fordulóból állt. Aztán Marcella hamarosan elhagyott minket - emlékezett vissza Csepregi Éva.

A kiválás hátterében semmiféle konfliktust nem kell keresni. Mindhárman boldog időszakként tekintenek vissza arra az esztendőre. Marcellina azért mondott búcsút a triónak, mert hatalmas lehetőséget kapott, külföldre hívták énekelni.

A Kócbabák 2022-ben, megalakulásuk 50.évfordulóján.
A Kócbabák 2022-ben, megalakulásuk 50.évfordulóján.
Fotó: Life Tv/Ébredj velünk!

Az adás műsorvezetői, Ábel Anita és Bereczki Zoltán nem hagyhatták ki a kérdést, van-e esély arra, hogy a Kócbabákat fél évszázad után újra egy színpadon láthassa a közönség. 

- Esély mindig mindenre van. A reményt ne dobjuk el, de egyelőre örülünk ennek az ötven évnek. Az a lényeg, hogy ebben az évben sikerüljön valamit csinálnunk közösen, hiszen most ötvenéves a Kócbabák - ecsetelték a művésznők, és hozzátették, van egy új dal, amit Marcellina írt, de azzal még nincsenek konkrét terveik.

Adamis Anna egykor és ma

Az 1962-ben alakult Omega Presser Gábor 1967-es belépése után állt elő saját dalokkal, amelyeket Laux József akkori felesége írt. Akkoriban Adamis Annára is illet a szőke, gyöngyhajú lány megnevezés: nemcsak okos és sokoldalú, hanem szépségével mindenkit elbűvölő, fiatal nő volt.

Fotókon a gyöngyhajú lány: az Omega slágerét is a 78 éves Adamis Annának köszönhetjük

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük