Nagy Feró felesége és Szűcs Judith ezért kerültek ki a Beatrice zenekarból: meglepő dolog derült ki

Nagy Feró előtt Szűcs Judith és Csuka Mónika voltak a Beatrice sztárjai. Az énekes elmondta, miért kellett menniük.

nagy-feró-szűcs-judith-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Babos kendő, kemény rock, vad bulik - ha a Beatrice zenekarról van szó, mindenkinek ezekhez hasonló jelzők ugranak be. A banda a ’80-as évek végén, újraalakulása után lett sikercsapat, de már több mint egy évtizeddel korábban is létezett.

Rengetegen Nagy Feró nevével kötik össze a formációt, pedig ő csak később csatlakozott. A Beatrice eredetileg lányzenekarként indult 1969-ben, a két fő énekesnő pedig nem volt más, mint Szűcs Judith és az a Csuka Mónika, aki a későbbi frontember első felesége lett.

Nagy Feró felesége és Szűcs Judith a Beatricében 

Nagy Feró Osváth Zsolt YouTube-műsorának vendégeként emlékezett vissza arra, hogyan került be a bandába, és arról is lerántotta a leplet, hogy mi vezetett a tagok lecseréléséhez. Meglepő, de először nem zenészként járult hozzá a Beatrice sikereihez. 

A Beatrice 1979-ben. A tagok ekkor már Donászy Tibor, Miklóska Lajos, Gidófalvy Attila, Lugosi László és Nagy Feró voltak.
A Beatrice 1979-ben. A tagok ekkor már Donászy Tibor, Miklóska Lajos, Gidófalvy Attila, Lugosi László és Nagy Feró voltak.
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Élete első fizetéséből egy magnetofont vásárolt, a szerkezet nagyon jó befektetésnek bizonyult, hiszen így került közel a magyar könnyűzenei élethez. 

- Két év után egyfajta logisztikus lettem, amit mai szóval menedzsernek hívunk. Én szerveztem a bulikat, hogy hova mennek, melyik mikrobusszal. Az én felszerelésemet használtuk, amit ha ma bárki meglátna, csak nevetne rajta - kezdte a múltidézést az 1Kanapén című műsorban.

nagy-feró
Fotó: YouTube/ZSHOW time

Ekkor még teljesen más stílust képviseltek, főként táncdalokat, feldolgozásokat játszottak. A rock csak azután jött, hogy a két énekesnő kikerült a zenekarból.

- Úgy volt, hogy a lányok nagyon sokat veszekedtek, iszonyú féltékenyek voltak egymásra. Addig veszekedtek, míg kiestek a bandából. Ekkor gondoskodni kellett az utánpótlásról (…) Tudták, hogy én rockzenészféle vagyok, és a Rolling Stones a kedvencem, megkérdezték, hogy nem énekelnék-e el pár nótát. 

A történetet megfűszerezte, hogy Nagy Feró és Csuka Mónika között szerelem bontakozott ki. 1970-ben házasodtak össze, majd hét évvel az esküvőjük után elváltak. A Kossuth-díjas előadó szintén a beszélgetésben fedte fel, egyikük sem volt hűséges a másikhoz, ezért döntöttek a szakítás mellett. Házasságukból egy lányuk született 1975-ben, Gaby szintén zenei pályára lépett.

Szűcs Judith és Delhusa Gjon

Szűcs Judith és Delhusa Gjon a húszas éveik elején jártak, egy németországi turnén egymásba szerettek, de kapcsolatuk mindössze három hónapig tartott. Annak az énekesnő vetett véget, mert beleszeretett egy másik híres művészbe.

Cover-fotó: RTL Klub/Keresztanyu, MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük