A legendás magyar tévést 2 hónap alatt elvitte a rák - Ma lenne 70 éves Knézy Jenő

Ritkán látott fotókon a Knézy Jenő, aki ma lenne 70 éves.

Ma lenne kereken 70 éves a magyar televíziózás egyik ikonikus alakja, Knézy Jenő. A sportriporter 1944. augusztus 19-én született Nagyváradon. Fiatalon a magyar ifjúsági kosárlabda-válogatott tagja volt, Gödöllőn a Gépészmérnöki Karon végzett, és 1970-ig Budapesti Mezőgazdasági Gépgyár üzemmérnöke volt. A következő évben, a húszas évei végén lett a Magyar Televízió sportosztályának munkatársa és riportere.

Nevét leginkább labdajátékokhoz kötjük, de közvetített többek közt jégkorongot, úszást, egy időben Forma-1-et is. Szállóigévé vált köszöntése volt a Jó estét, jó szurkolást!, amit ő maga talált ki, és később le is védette.

58 éves volt, amikor 2003 áprilisában gyomorrákot diagnosztizáltak nála orvosai. Betegségéről először a Nemzeti Sportban megjelent interjúban beszélt nyilvánosan. Két hónappal a betegség megállapítása után, 2003. június 17-én elhunyt.

Képes összeállításunkban az elfeledett felvételekkel Knézy Jenőre emlékezünk.

Örök magyar kedvencek

Nézd meg, kik azok a legendás magyar sztárok, akiket haláluk után sem feledett az ország!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük